Tiny neemt trots het beeldje in ontvangst. FOTO WENDY LEEUWRIK-SEIJKENS
Tiny neemt trots het beeldje in ontvangst. FOTO WENDY LEEUWRIK-SEIJKENS Foto: Wendy Leeuwrik-Seijkens

Bijzonder jubileum: 40 jaar collecteren voor de Nierstichting

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Tiny van der Horst-Fransen, 77 jaar doet met plezier collecteren voor de Nierstichting. Ze bereikte onlangs een bijzonder jubileum, de Nierstichting liet dit ook niet ongemerkt voorbij gaan en bedankte haar met een speciaal beeldje.

Tiny is geboren en getogen in Roosendaal. Ze woont met haar man in een van de mooie lanen van de Westrand. Ze heeft een zoon en een dochter en ondertussen vier kleindochters en een kleinzoon, allen tussen de 16 en 23 jaar.
Tiny is in contact gekomen met de Nierstichting door een goede kennis die in de buurt (Roosendaal Westrand Zuid) woonde. Deze kennis was coördinator en vroeg aan Tiny of zij het ook niet leuk zou vinden om te collecteren voor de Nierstichting. Omdat ze het wel leuk vond om een klein steentje bij te dragen, is ze daarom omstreeks 1980 (officieel 1978) begonnen met collecteren voor de Nierstichting.

In haar vrije tijd verricht ze nog meer vrijwilligerswerk, collecteert voor Epilepsiefonds; in het winkeltje van het St. Elisabeth, assisteert in restaurant en gastvrouw. Ook ruim 46 jaar actief vrijwilligster voor de kerk in werkgroep zieken en ouderen; in 1974 bij Kruiskerk en later in Onze Lieve Vrouwe Kerk.

Ze vertelt trots dat ze graag in de wijk collecteert, dat mensen gul geven. Zo is er een echtpaar wat vrijwel de gehele zomer op vakantie gaat. Als ze dit echtpaar dan per toeval thuis treft met de collecte, dan wordt er ook gul gegeven, dat maakt haar blij! Tiny hoopt dat haar gezondheid het toelaat, om nog lang iets voor o.a. de Nierstichting te kunnen betekenen!

Ook collecteren
Aanmelden: Wendy Leeuwrik-Seijkens, wendolientje@hotmail.com, 06-13096695. https://nierstichting.nl/2uur



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief