Afbeelding
Foto: Erik Jacobs

Qoqo presenteert moderne dansvoorstelling 'Lily Dale'

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Met als achtergrond het Emile van Loonhuis zal de hal van de bibliotheek omgetoverd worden tot theater. (Maximaal 40 personen publiek) In deze unieke locatie danst Qoqo haar nieuwe voorstelling, geschikt voor jong en oud.

Qoqo is een moderne dansgroep opgericht in augustus 2012 onder leiding van choreografe Raquel de la Fuente. De missie van deze groep is om te experimenteren met moderne dans en voorstellingen te maken voor een breed publiek. De groep bestaat geheel uit vrijwilligers die dezelfde passie voor dans delen.

“Lily Dale” gaat over een klein dorpje vlak bij de stad New York dat begin 20ste eeuw werd gesticht. Oorspronkelijk een plek waar mensen van zeer verschillende pluimage bijeen kwamen. Enerzijds was het een ontmoetingsplek voor spiritualisten, die er verschillende ceremonies hielden om in contact te komen met de geesten in het hiernamaals. En anderzijds was het een ontmoetingsplek voor vrijdenkers, die elders niet de gelegenheid kregen om hun ideeën uit te spreken. Twee hele verschillende groepen, spiritualiteit vs logica. Maar beide hadden ze een ding gemeen, het anders denken dan dat er op dat moment gangbaar was in de maatschappij.

Deze voorstelling is geïnspireerd op dit bijzondere dorpje in Amerika en gaat over de zoektocht van de mens naar vragen die niet te beantwoorden zijn en de absurditeit soms in ons handelen omdat veel dingen ons verstand te boven gaat. Tevens gaat dit stuk over alle mensen die durfden anders te denken en daarom veelal verketterd werden en is het een ode aan alle sterke vrouwen uit de geschiedenis die opkwamen voor hun rechten.

Eerder dit jaar zou deze voorstelling al gepresenteerd worden maar ivm de Corona uitbraak is dit nu verplaatst naar november 2020. Om deze voorstelling veilig te kunnen bezoeken wordt er rekening gehouden met voldoende ruimte tussen de gasten en is er een maximum aan het aantal bezoekers gesteld (40).

Qoqo “Lily Dale” is te zien in Parrotia / Bibliotheek VanNu op zaterdag 7 november 19 uur en op zondag 8 november 13 en 16 uur. Kaarten kosten €8 en zijn te reserveren via qoqodans@gmail.com.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief