Mosselfeest Rotary levert 5000 euro op
Mosselfeest in de tuin van het Tongerlohuys/ De Kring. FOTO: PAULUS SMITS
Mosselfeest in de tuin van het Tongerlohuys/ De Kring. FOTO: PAULUS SMITS (Foto: Paulus Smits)

Mosselfeest Rotary levert 5000 euro op

ROOSENDAAL - Een legertje hobbykoks, vrijetijdsobers en een afwas- en opruimploeg. Voor meer dan tweehonderd gasten kookten leden van Rotaryclub Roosendaal begin september meer dan tweehonderd kilo mosselen, die gretig aftrek vonden. De vierde editie van het Rotary Mosselfeest in de tuin van het Tongerlohuys en schouwburg De Kring, werd daarmee een groot succes.


Het was de eerste grote manifestatie in de schouwburg, sinds de uitbraak van corona. Bovendien waren in de kleine zaal de eerste voorstellingen van de concertenreeks Jazz 750. Tal van maatregelen waren genomen om de veiligheid van de medewerkers en natuurlijk vooral van de gasten - onder wie burgemeester Han van Midden en zijn gezin - te waarborgen.

De Zonnebloem

Doel van het festijn was het verstevigen van de financiële positie van De Zonnebloem. Voorzitter Marlies Bartels van de Rotaryclub kon na afloop een cheque van 5000 euro overhandigen aan het bestuur van De Zonnebloem.

Lotenverkoop

Namens De Zonnebloem zegt Leny Schot erg blij te zijn met de gift “De Zonnebloem richt zich op mensen met een lichamelijke beperking door ziekte, handicap of gevorderde leeftijd. Voor deze doelgroep worden uiteenlopende activiteiten georganiseerd, sommige kleinschalig, maar ook grotere evenementen, zoals een toneelmiddag, de kerstmiddag en gezamenlijke uitjes, zoals een vakantieweek.

Budgettair is De Zonnebloem afhankelijk van donaties en de opbrengst van lotenverkoop. Aan deelnemers aan activiteiten wordt een minimale bijdrage gevraagd. Extra inkomsten zijn dus altijd welkom en daarom zijn we verguld met de keuze van het goede doel van Rotaryclub Roosendaal dit jaar.”

Bus met rolstoelvoorzieningen

De ingezamelde gelden gaan de zes Roosendaalse Zonnebloemafdelingen gebruiken om per afdeling een bus met rolstoelvoorzieningen te regelen. Dit kan zijn voor de dagboottocht of een ander uitstapje. Zo kunnen de gasten samen genieten van een dagje uit. Het zal dit jaar zeker niet meer kunnen plaatshebben als gevolg van corona, maar er wordt al vooruit gekeken naar 2021.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>