RBC uitgeschakeld in de beker.

RBC is na onnodig verlies uitgeschakeld

Algemeen

ROOSENDAAL - RBC kan zich na zaterdag avond volledig op de competitie gaan richten. In het thuisduel met SSV’65 moest door de Roosendaalse ploeg gewonnen worden om door te gaan. Dat lukt niet. De ploeg uit Goes won met 1-2.

Kansen kreeg RBC genoeg, gescoord werd er ook, maar de vlag die telkens de lucht inging voorkwam dat de oranje-witten de gescoorde doelpunten ook toegekend zagen worden. Gino Pieter wist wel op het scorebord te komen via een van richting veranderd schot.

Trainer-coach Koos Waslander had andermaal een uitgedunde groep tot zijn beschikking. Issam Dahmani (schorsing), Randy Elst, Soufian Charraoui, Anass el Gamali, Imran Echambit en Burhan Akbas (allen ziek of geblesseerd) waren niet inzetbaar. Daardoor was er een plek in de achterhoede gereserveerd voor Riyad Khidar van RBC JO19. Omdat de KNVB het onderzoek naar diens rode kaart nog niet heeft afgerond, verscheen Carlos Ramos aan de aftrap en begon op het middenveld.

Betere van het spel

De ploeg uit Goes trok zich vanaf de eerste minuut terug op de eigen helft en daar veranderde gedurende het duel weinig aan. RBC had ondanks de vele afwezigen het betere van het spel en wist gaten in de verdediging te vinden. De eerste kans was voor Assad el Harti die een teenlengte tekort kwam om de voorzet van Anwar Tarfit binnen te tikken. Niet veel later wist de doelman van SSV’65 met een redding een schot van diezelfde El Harti te keren. Na een half uur kwam RBC wel tot scoren toen El Harti een rebound binnenschoot, nadat Tarfit de paal raakte. De vlag ging echter omhoog voor buitenspel. Drie minuten later was het aan de andere kant wel raak, toen een schot door de benen van rechtsback Ricardo Mannie in de verre hoek gepromoveerd werd tot doelpunt. Daarna leek de Roosendaalse ploeg al snel weer op gelijke hoogte te komen toen El Harti een op een kwam, maar zijn schot werd gekeerd, maar ook ditmaal werd het afgevlagd.

Grote frustatie

In de tweede helft werd Pieter naar voren gezet en werd er met drie verdedigers verder gespeeld. Het leverde enkele grote kansen op, waar El Harti weer tot scoren kwam maar andermaal werd het doelpunt via een vlagsignaal afgekeurd. Het leidde tot grote frustratie, want ook ditmaal stond El Harti niet buitenspel. Een aantal minuten later was het aan de andere kant via een counter wel raak. Een kwartier voor tijd kwam RBC weer terug in de wedstrijd, toen Pieter zijn inzet via een verdediger in het doel zag belanden. De Roosendaalse ploeg kreeg daarna nog enkele kansen en mogelijkheden, maar een doelpunt viel er niet meer.

Automatisch uitgeschakeld

Door de nederlaag is RBC automatisch uitgeschakeld. Oranje Wit en SSV’65 bekeren door.