Het rennersveld van de eerste ronde van Borteldonk 2019 staat klaar voor vertrek. FOTO: MARIAN VAN GROTEL
Het rennersveld van de eerste ronde van Borteldonk 2019 staat klaar voor vertrek. FOTO: MARIAN VAN GROTEL Foto: Marian van Grotel

De BWF ronde Borteldonk gaat wel door

Algemeen

ROOSENDAAL - “Wij zijn reuzeblij dat we ook dit jaar weer een wielerronde mogen organiseren. Door de coronacrisis hebben we dit jaar een streep moeten zetten door 3 toertochten en een wielerronde, maar we sluiten het jaar voor ons gevoel positief af als de ronde van Borteldonk een sportief succes wordt” aldus de voorzitter Freddy Aarts van de Stichting SportFrinten. 

“De Brabantse WielerFederatie (BWF) heeft begin van het jaar de wielerkalender van 2020 in zijn geheel doorgeschoven naar 2021. Nu de regering de ruimte biedt om buitensportevenementen te organiseren én in de regio West-Brabant met succes wielerwedstrijden zijn verreden, wil de BWF niet achterblijven. In goed overleg met onze stichting en met hulp van Trimbelangen Midden-Zeeland (TMZ) wordt op 20 september de ronde van Borteldonk verreden. Bij alle wedstrijden wordt met een coronaprotocol gewerkt om zo min mogelijk risico te lopen voor de gezondheid en veiligheid van de renners, de vrijwilligers en het publiek “ vult bestuurslid Geert van Grotel aan.

Ronde van Borteldonk

De ronde van Borteldonk is op het stratenparcours Zonnelandstraat (start en finish), Oude Turfvaartsestraat, Vierhoevenstraat en Nispenseweg. De toegang is gratis en iedereen dient zich natuurlijk te houden aan de geldende coronamaatregelen. Voor bezoekers van de wedstrijden is parkeergelegenheid geregeld bij de arbeidsmigrantenhuisvesting van Pollux aan de Oude Turfvaartsestraat. De wedstrijden vangen om 10.30 uur aan met de wedstrijd voor de categorie 50+, om 12.00 uur precies start de categorie 50- en de amateurs sluiten de reeks wedstrijden en starten om 13.30 uur. Meer informatie over de wielerwedstrijden zie website van BWF en over de ronde van Borteldonk www.sportfrinten.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief