VLP en Wezenbeek willen meer camperplaatsen in Roosendaal
Foto:

VLP en Wezenbeek willen meer camperplaatsen in Roosendaal

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal moet meer camperplaatsen realiseren in de gehele gemeente Roosendaal. Dat stellen Eric de Regt (VLP) en Jac Wezenbeek (Fractie Wezenbeek) in een brief aan het college van burgemeester en wethouders.


"Onze gemeente profileert zich steeds meer als aantrekkelijke gemeente om in te wonen, werken en recreëren. Om dit waar te kunnen maken zijn de juiste randvoorwaarden nodig, ook op het gebied van recreatie", stellen de twee fracties. "Eén van de snelst groeiende vormen van recreatie, en manieren om er op uit te gaan, is de camper; een echte toeristische groeimarkt. Het blijkt bovendien dat camperaars bereid zijn goed te betalen voor wat nodig is, het hele jaar door recreëren, gemiddeld drie dagen op een plek staan en een kleine € 100,- per dag spenderen: dus ook goed voor de lokale economie."

De twee fracties zijn dan ook van mening dat het campergebruik in de gemeente Roosendaal in de toekomst verder gaat toenemen. "Er zijn veel meer plekken nodig om aan de vraag te kunnen voldoen. Pas dan kan onze gemeente ook voor deze doelgroep een goede gastheer zijn." De fracties willen dan ook weten van de gemeente of zij deze groeiende groep een plekje willen bieden in de gemeente. "Deelt u onze mening dat een groeiend toerisme (met meer camperplaatsen) ook goed is voor de lokale economie die nu, mede vanwege de coronacrisis, een steuntje in de rug kan gebruiken?"

In het Toeristisch recreatief actieplan uit 2017 werd al wel opgenomen dat de inrichting en het onderhouden van camperplaatsen een actiepunt is. "Hoeveel camperplaatsen heeft u reeds aangelegd in onze gemeente en waar? Bent u voornemens meer camperplaatsen aan te leggen in onze gemeente, zo ja, waar en wanneer? Zo nee, waarom niet? En komt er een update van het uit 2017 daterende 'Toeristisch Recreatief Actieplan?"

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>