Een binnen training.
Een binnen training. Foto: Robin van Noort

Freerunners mogen weer trainen in de gymzaal

Algemeen

ROOSENDAAL - Na een lange periode buiten te hebben getraind en de zomervakantie die daarop volgde mogen wij sinds begin van dit nieuwe seizoen weer binnen trainen in de zalen. Het buiten trainen was zeker leuk maar om toch echt wat te leren als het gaat om veilig landen van frontflips, backflips, vaults ed. is een zaal met materialen en landingsmatten toch echt een stuk fijner. Het doet ons goed om alle leden weer zo fanatiek bezig te zien en te zien genieten.

Wij verwelkomen dit nieuwe seizoen ook een aantal nieuwe leden. De leden zijn ingestroomd in Oudenbosch en Roosendaal op diverse groepen. Het kan voor komen dat de leeftijd niet passend is bij de groep, waarin de nieuwe leden nu zitten. Toch hebben wij deze bewuste keuze gemaakt.

Nieuwe leden
We hebben namelijk de groepen breder gemaakt van leeftijd. Zowel Roosendaal als Oudenbosch heeft nu 2 groepen waarin de leeftijd loopt van 6 jaar tot ongeveer 13 jaar en elk een groep voor gevorderde leden.
De trainers en interne coach bepalen wanneer een lid rijp is voor deze groep. De recente informatie hierover is nu ook te vinden op onze website: www.freerunningcobras.nl.

Een wachtlijst
Om in aanmerking te komen voor de groepen uit Oudenbosch wordt er op dit moment nog geen gebruik gemaakt van een wachtlijst. Kinderen kunnen via info@freerunningcobras.nl een proefles aanvragen en kunnen vrijwel meteen instromen. Helaas is de wachtlijst om in aanmerking te komen voor de groepen in Roosendaal nog heel lang. Er staan meer dan 50 kinderen op de wachtlijst. Wij hebben echter maar 3 groepen in Roosendaal en ook niet de capaciteiten om groter te worden dan dat. We hebben daarom dit jaar de groepen uit Roosendaal aangevuld tot maximaal 30 leden per groep.

Geen werk, maar met passie!
Wij willen hierbij ook nogmaals benadrukken dat het runnen van de vereniging en het geven van freerunning lessen niet ons werk is. Zoals bij de meeste verenigingen doen wij dit ernaast. Wij doen dit allemaal met veel liefde voor de sport en om zoveel mogelijk kinderen te kunnen laten sporten. Freerunning sluit aan bij elk kind want hij of zij kan het op zijn of haar eigen tempo en niveau doen. En dat het een populaire tak van sport is merken wij aan de nog steeds groeiende wachtlijst. 6 Groepen is het maximale wat onze vereniging kan draaien.

Trainingsuitjes
Komend seizoen staan er weer een paar mooie dingen op de planning. Zoals de Springdagen in Sommelsdijk. Met bussen gaan wij daar heen om een dag lang te springen, bowlen, pijl en boog schieten, klimmen, tokkelen en zwemmen. Met frietjes en een snack tussen de middag.

Ook zijn wij achter de schermen druk bezig met het proberen vast te leggen van een Freerunningkamp zoals vorig jaar. Het is even afwachten wat de ontwikkelingen zullen zijn rondom corona.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief