'Mensen zijn soms wel een jaar bezig met het vinden van een woning'
Foto: Miranda Koevoets

'Mensen zijn soms wel een jaar bezig met het vinden van een woning'

ROOSENDAAL - De markt voor starters in de gemeente Roosendaal verloopt moeizaam. Dat stelt Jeanette Fransen van De Hypotheekshop. “Maar dat is eigenlijk overal wel. Woningen rond de twee ton zijn erg gewild, iedereen zoekt daarnaar en er zijn gewoon heel veel starters op dit moment.”


Volgens Jeanette worden er echt wel woningen gebouwd, bijvoorbeeld in het project Stadsoevers. “Maar dat is niet voldoende. Mensen zijn soms wel een jaar bezig met het vinden van een woning. Afhankelijk van of ze eigen geld hebben om in te leggen of niet. Hoe meer geld je zelf meeneemt, hoe sneller je je slag kan slaan.” Daarnaast maakt Jeanette bij starters vaak gebruikt van de Starterslening. “Die wordt beschikbaar gesteld door de gemeente Roosendaal en dat is een goed hulpmiddel om een huis te kunnen kopen dat net wat duurder is.”

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief