Afbeelding
Foto: Angeline Swinkels

Diploma voor eerste lichting Associate degree-studenten Roosendaal

Door: Peter Houtepen Algemeen

ROOSENDAAL - De eerste 34 studenten aan de Associate degrees Academie in Roosendaal hebben donderdagavond in de Sint-Janskerk na twee jaar studeren hun diploma ontvangen. Ze vormen een deel van de eerste lichting afgestudeerden van deze nieuwe en hard groeiende opleidingsvorm.

“Ik had nooit gedacht dat ik een hbo-studie zou gaan doen”, aldus student Guus Feijns, die na het behalen van zijn Associate degree doorgaat voor een bachelor-titel HRM. “Ik ben trots dat ik toch de stap heb gewaagd.”

Coronaproof

In totaal krijgen dit studiejaar 101 Associate degree-studenten hun diploma aan de Ad-academie in Roosendaal. Ze ronden hiermee een hbo-opleiding af die qua niveau tussen mbo-4 en hbo-bachelor zit. Donderdag beten studenten Human Resource Management, Informatica en Management het spits af. Dat gebeurde coronaproof, met vaste zitplaatsen voor de studenten en hun naasten.

Drie van hen kregen hun diploma’s uitgereikt door de Roosendaalse wethouder van Onderwijs René van Ginderen en bestuursvoorzitters Paul Rüpp en John Dane. Die laatsten vertegenwoordigden hun organisaties Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences, de twee initiatiefnemers en samenwerkingspartners achter de Associate degrees Academie.

Het aantal inschrijvingen voor opleidingen aan de Associate degree Academie stijgt sinds de start elk jaar. In 2018 waren het er 200, vorig jaar 300 en dit studiejaar meldden zich 400 studenten aan.

Trots

Paul Rüpp en John Dane vertelden onder meer over het succes en de groei van de Associate degrees. Rüpp: “Het is mooi om de zelfstandigheid te zien van de Ad’s als opleidingen op niveau 5. Ik ben er trots op dat we een aparte academie hebben opgericht enkel en alleen voor dit onderwijsniveau. En dat die academie vervolgens zo goed groeit. Dit hebben jullie met zijn allen voor elkaar gekregen: studenten, maar ook de docenten en medewerkers.”

John Dane bedankte de verschillende partijen die bij de Ad-academie betrokken zijn: “Avans als fijne partner waarmee we samen het avontuur zijn ingestapt. De stad Roosendaal die ons een zeer warm welkom heeft gegeven. De werkgevers in de regio die samen met ons het onderwijs vormgeven in de praktijk. En natuurlijk de studenten die het avontuur zijn aangegaan.”

Unieke afronding

Roland van der Poel, directeur van de Roosendaalse Ad-academie, illustreerde tijdens de ceremonie gisteren de bijzondere periode die erop zit voor de eerste lichting studenten: “Twee jaar geleden stonden we met elkaar in het Atrium bij de start van het allereerste studiejaar, de academie en jullie opleiding. Toen zeiden we tegen elkaar: ‘Kijk eens goed om je heen, want we gaan dit samen doen. Zorg dat je elkaar helpt!’ En kijk nu: hier zit een heel groot aantal van jullie. Gestart in een onzekere situatie: een heel nieuwe academie, een onderwijsniveau dat nog onbekend was, voorlichting in de parkeerkelder omdat het gebouw nog niet klaar was. En ook het eind is uniek, want de afronding van je opleiding was thuis in coronatijd.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief