Maatregelen uitgelekt: 'Horeca sluit om 22.00 uur en geen publiek bij sportevenementen'
Foto: Humphrey Hekhuizen

Maatregelen uitgelekt: 'Horeca sluit om 22.00 uur en geen publiek bij sportevenementen'

ROOSENDAAL - De maatregelen die premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge maandagavond bekend gaan maken in een nieuwe persconferentie zijn deels al uitgelekt. Zo zal de horeca verplicht moeten sluiten om 22.00 uur, gaat thuiswerken strenger worden gehandhaafd en wordt publiek bij sportevenementen verboden. Dat meldt de NOS.


Maandag om 19.00 uur nemen premier Rutte en minister Hugo de Jonge opnieuw het woord tijdens een persconferentie. Daarin zullen nieuwe maatregelen bekend gemaakt worden. Inmiddels is er een lijst met ingrijpende maatregelen uitgelekt, waarvan bronnen hebben bevestigd aan de NOS dat deze in grote lijnen kloppen. 

Ëén van de meest ingrijpende maatregelen die op de lijst staat is de verplichte sluitingstijd van de horeca. Die komt landelijk te liggen op 22.00 uur. Ook mag er het laatste uur niemand meer binnen worden gelaten. Ook voor voetbalsupporters zijn de maatregelen een bittere pil. Er is geen publiek meer welkom en dat zou ook gelden voor het amateurvoetbal.

Ook moeten supermarkten het gebruik van wagentjes weer verplicht stellen, moet thuiswerken strikter worden gehandhaafd en krijgen contactberoepen een registratieplicht. Ook zal de maximale groepsgrootte zowel binnen als buiten opnieuw worden aangepast. 

De maatregelen zouden in elk geval gelden voor de komende drie weken en dinsdag om 18.00 uur ingaan. De persconferentie waarin de maatregelen worden toegelicht is om 19.00 uur op NPO 1.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>