Klaar Koenraad.
Klaar Koenraad. Foto: Claudia Koole

Eerste groep medewerkers gemeente doet mee aan Stoptober

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal heeft verschillende acties georganiseerd om bij te dragen aan de ‘Rookvrije generatie’. Zo gaat de gemeente zich bijvoorbeeld binnenkort aansluiten bij Nederland Rookvrij, maar de gemeente doet meer.

 “Per 1 oktober gaat een eerste groep medewerkers van de gemeente starten met een stopcursus. De planning was om dit in het voorjaar te doen, maar vanwege COVID-19 is dit uitgesteld”, laat wethouder Klaar Koenraad weten. Daarnaast is deze zomer de e-learning Rookvrije Start, bedoeld voor alle zorgverleners die gesprekken voeren met (aanstaande) ouders, gratis beschikbaar gesteld. Deze opleiding kon ook gratis aan groepen thuiszittende studenten aangeboden worden. Dit aanbod is in Roosendaal breed verspreid en onder andere de AD-academie heeft hier positief op gereageerd. De afgelopen maanden heeft de gemeente er ook voor gezorgd dat er stickers zijn geplakt bij bushokjes waarmee wordt aangegeven dat het bushokje rookvrij is. “Hierbij is gekozen voor de bushokjes, waar de meeste jongeren komen, zoals bijvoorbeeld bij het station en de Burgemeester Schneiderlaan. De afgelopen maanden is er veel minder gebruik gemaakt van het openbaar vervoer, waardoor nog niet aan te geven is of dit effect heeft.”

Sinds begin juli 2020 heeft de gemeente tevens met ongeveer 40 organisaties in Roosendaal het FIT!-akkoord ondertekend. Dit moet bijdragen aan fitte Roosendalers. Zowel op gebied van bewegen en sporten, maar ook door gezonde voeding en bijvoorbeeld het onderhouden van voldoende sociale contacten. De FIT!-partners delen daarmee in de ambitie, dat kinderen in Roosendaal in een rookvrije omgeving op kunnen groeien. Onlangs vond er nog een FIT!-feest plaats, waarbij organisaties in gesprek gingen over concrete activiteiten.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief