Afbeelding

Extra maatregelen in Brabant: tijdsloten in bibliotheek, musea en pretparken

Door: Bregje Kop Algemeen

ROOSENDAAL - Tijdsloten bij musea, pretparken en bibliotheken moeten een oplossing gaan bieden in de strijd tegen corona. Dat heeft Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant woensdagmiddag besloten. Deze maatregel is een aanvulling op de landelijke maatregelen die sinds gisterenavond van kracht zijn. 

Bezoekers van musea, pretparken en bibliotheken moeten vanaf nu voorafgaand aan hun bezoek een tijdslot reserveren. Dat heeft de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant vandaag besloten. Deze aanvullende maatregel moet de bezoekersstroom beter reguleren. 

Verscherpte maatregelen 

Deze maatregel van de Veiligheidsregio komt bovenop de nieuwe regels die het kabinet maandag presenteerde. Toen werd onder andere bekend dat horecagelegenheden de deuren moeten sluiten om 22.00 uur, thuiswerken de norm blijft, sportkantines sluiten en dat het aantal personen zowel binnen als buiten terug wordt gedrongen. Dit betekent dat in ieder geval de komende drie weken binnen 30 totaal 30 personen samen mogen komen en buiten maximaal 40. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief