Overhandiging van de hoofdprijs aan de leerlingen. FOTO PEPIJN RADEMAKERS
Overhandiging van de hoofdprijs aan de leerlingen. FOTO PEPIJN RADEMAKERS Foto: Pepijn Rademakers

Mytylschool wint de E-waste Race West-Brabant 2020

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Vier weken lang zijn 10 basisscholen de strijd aangegaan met elektronisch afval. In totaal haalden ze 16282 oude elektronische apparaten op. De Mytylschool uit Roosendaal is met 1835 apparaten en een score van de winnaar van de E-waste Race. Pascal de Klerk, directeur van Stichting de Kringloper en Saver, en wethouder Klaar Koenraad overhandigde de leerlingen de hoofdprijs, een
schoolreis naar de Uitvindfabriek in Breda.

Van 7 september tot 2 oktober hebben de leerlingen van de verschillende basisscholen zich ingezet om zo veel mogelijk elektronisch afval in te zamelen.
Dit waren de leerlingen van Basisschool de Vondel, de Schittering, Kroevendonk, de Mytylschool, de Vindplaats, de Zilverlinde, de Kameleon, de Hasselbraam, de Klaverweide en ‘t Kofschip.

Elektronisch afval
De E-waste Race spoort buurtbewoners aan hun elektronisch afval apart aan te bieden. In Nederland kan twee derde van de totale hoeveelheid elektronisch afval niet gerecycled worden, omdat het afval niet apart wordt aangeboden. Buurtbewoners hebben de afgelopen vier weken hun elektronisch afval aan kunnen melden op een website, waarna scholieren het afval, zoals een citruspers, dvd-speler of haardroger aan huis ophaalden. Apart inzamelen van elektronisch afval draagt bij aan een duurzame kringloop want veel onderdelen kunnen opnieuw gebruikt worden.

De E-waste Race West-Brabant is een samenwerking van Stichting de Kringloper en MEC Roosendaal. Zij zorgen ervoor dat het ingezamelde e-waste bij afvalinzamelaars, zoals Saver, en dus gerenommeerde recyclers terecht komt.

Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief