Marjolein en Robin in hun praktijk aan de Herelsestraat 16a in Heerle.
Marjolein en Robin in hun praktijk aan de Herelsestraat 16a in Heerle. Foto: Fysiotherapiepraktijk Fysio Actio

Fysiotherapiepraktijk Fysio Actio viert éénjarig bestaan

Door: Eduard van Elsacker Bedrijvig Nieuws

HEERLE - Op 1 oktober 2019 werd de Fysiotherapeutenpraktijk Fysio Actio praktijk officieel geopend. In gesprek met beide fysiotherapeuten van de maatschap, blijkt dat het hen heeft gestimuleerd om het beste van hun kunnen te laten zien.

DOOR RENÉ BRUIJNINCX

Marjolein van der Heijden en Robin Jongmans kenden elkaar al doordat ze in dezelfde praktijk werkzaam waren. De manier van denken, het oplossingsgericht handelen en de wijze waarop ze met hun cliënten om wilden gaan, kwam zo overeen dat het uiteindelijk de basis legde tot hun eigen fysiotherapiepraktijk.

Samenwerking

“Onze samenwerking komt inderdaad voort vanuit een gelijkgestemdheid en een daaruit ontwikkelde visie. Het feit dat we bewust gekozen hebben voor een niet al te grote praktijk, komt onze cliënten ten goede”, start Robin het gesprek. En Marjolein vult aan: “We willen een op maat toegesneden behandeling aanbieden. Dat kan alleen als je goed luistert en ook een vinger achter de oorzaak van een bepaalde kwaal krijgt. Daardoor moet de relatie tussen cliënt en behandelaar op vertrouwen berusten”.

Ligging

“Het gebouw waar onze praktijk in gevestigd is, was vroeger een showroom en is nu geheel ingericht naar onze wensen. Naast 2 behandelkamers en nette oefenruimtes, veel licht en mooie fotografische ramen, is ook de ligging voor ons erg belangrijk”, weet het enthousiaste tweetal te melden. “Omdat we een regionale functie hebben, vlak bij de snelweg liggen en voldoende parkeerplaatsen hebben, zijn we over deze randvoorwaarden echt tevreden”.

De Praktijk

Omdat beide fysiotherapeuten naast een algemene opleiding ook ieder een eigen specialisme hebben, Robin is handtherapeut en Marjolein manueel therapeut, kan er bij de meeste klachten goed worden geholpen. “Ons specialisme vertaalt zich ook in het focussen op de oorzaak van de klacht en het bijtijds doorverwijzen, zo dat noodzakelijk is”.

Visie

De visie die beide therapeuten uitdragen keert terug in de slogan van hun praktijk `Persoonlijk Beter’. “We koppelen onze behandelingen aan de persoonlijke aandacht voor de cliënt, doelgerichte behandelingen en een persoonlijk behandelplan. Op die manier werken we aan een basis van vertrouwen, die het genezingsproces zeker ten goede komt”, vullen Marjolein en Robin elkaar aan.

Corona

“In deze tijd met het Coronavirus is het voor mensen goed te weten dat ze bij een eventuele besmetting vanuit de gewone ziektekostenverzekering geholpen kunnen worden om weer op te knappen”, benadrukt Marjolein. Daar enigszins aan gekoppeld zijn de telefonische en video consulten. Robin zegt daarover: “Uiteraard houden we ons strikt aan de adviezen van RIVM en GGD. Maar er bestaat een mogelijkheid om middels ‘afstandelijk contact’ toch te helpen. Bijvoorbeeld bij de begeleiding van oefentherapie kan dat uitstekend werken”. En daarmee speelt de praktijk ook in op de hulp aan haar cliënten tijdens deze Coronatijd.

Fysio Actio, Herelsestraat 16a, 4726 AA Heerle, 0165 - 224611, www.fysioactio.nl, info@fysioactio.nl, flexibele werktijden (zie website)



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief