Jaco maakt ultieme roadtrip door Zeeland
Foto:

Jaco maakt ultieme roadtrip door Zeeland

ROOSENDAAL - De 46-jarige Jaco van Halum vertrekt op zaterdag 17 oktober voor een roadtrip langs de mooiste plekken van Zeeland. Binnen acht dagen zal Jaco een afstand van circa 300 kilometer afleggen. Jaco’s doel van de wandeltocht: geld inzamelen voor Kika, onderweg tevens zwerfafval opruimen en even tot rust komen na een zware periode. “Ik heb mijzelf wel een extreem doel gesteld maar ik hou van extremiteiten”, vertelt Van Halum. Jaco heeft een pittige tijd achter rug. Naast zijn baan in de gehandicaptenzorg heeft Jaco het afgelopen halfjaar 77 nachtdiensten gewerkt in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Dit alles omdat het ziekenhuis een nijpend tekort had aan verpleegkundigen vanwege de Coronacrisis.

Zorg

In eerste instantie nam Jaco vijf weken vrij van zijn huidige baan. Hij werkte steeds zes nachten in het ziekenhuis met daarna maar één nacht vrij voordat hij opnieuw aan zes nachtdiensten begon. Na de vijf weken was het tekort nog nijpend en Jaco besloot te blijven helpen, maar nu wel gecombineerd met zijn baan in de gehandicaptenzorg.

Zwerfafval

Het was tijdens één van die nachtdiensten dat Jaco de ultieme roadtrip door Zeeland langs de acht mooiste plekken tegenkwam op internet. Officieel is het een autoroute en van Halum heeft de route dan ook iets aangepast. Jaco wilde graag de route lopen om tot rust te komen na zo een hectische periode. “Ik had zes weken vakantie gepland staan, hoe ga ik die invullen? Naar het buitenland zag ik niet zitten vanwege de nog geldende maatregelen, dus ik wilde iets van een retraet gaan doen. Ik dacht als ik dan toch ga, plak ik er meteen een goed doel aan vast. Ik heb voor Kika gekozen omdat ik in mijn tijd als verpleegkundige al veel mensen met kanker zag. Volwassen horen het niet te krijgen maar kinderen al helemaal niet, die horen gewoon kind te kunnen zijn”, legt Jaco uit. Tijdens zijn tocht zal Jaco ook het zwerfafval opruimen wat hij tegenkomt. De gemeente Tholen ondersteunt Jaco zijn initiatief door hulpmiddelen te sponsoren om het afval op te ruimen. Jaco woont immers in Sint-Maartensdijk, maar Roosendaal beschouwt hij als z’n tweede thuis. Hij is er dan ook regelmatig te vinden.

Training

Getraind heeft Jaco niet. “Ik wandel en fiets veel maar ik heb nog nooit 40 kilometer achtereenvolgens gelopen. Ik heb mijzelf wel een extreem doel gesteld maar ik hou van extremiteiten”, vertelt Van Halum. Onderweg hoopt Jaco dat de lokale bevolking hem wil steunen met maaltijden. Slapen wil Jaco zoveel mogelijk in de buitenlucht gaan doen. “Het wordt wel een hele uitdaging, maar wel een leuke”, aldus Jaco

Collectebus

De actie om Jaco te sponsoren loopt 77 dagen, precies het aantal nachtdiensten dat hij werkte. Om het in die trend te houden hoopt Jaco dan ook 7777,77 euro op te halen. Jaco is te volgen tijdens zijn route via www.polarsteps.com. Via Kika zelf kan er gedoneerd worden maar Jaco is ook persoonlijk te benaderen via zijn Facebookpagina. De collectebus van Kika gaat mee op avontuur, dus mocht u hem tegenkomen, een donatie is meer dan welkom.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief