Bizarre beelden van overvol café in Roosendaal: ‘Ik heb zo snel mogelijk ingegrepen’
Foto:

Bizarre beelden van overvol café in Roosendaal: ‘Ik heb zo snel mogelijk ingegrepen’

ROOSENDAAL - Online gaan verschillende filmpjes de ronde van een bijna stampvolle zaal bij Bij Moeders op de Markt in Roosendaal. De filmpjes zouden woensdagavond gemaakt zijn tijdens de laatste momenten dat de cafés nog open mochten zijn. “Het is ontzettend spijtig dat dit is gebeurd. Meteen toen ik het hoorde, heb ik ingegrepen”, vertelt eigenaar JP Kolthoff.


Natuurlijk had Kolthoff wel wat extra mensen verwacht in zijn café, omdat het de laatste avond was dat de horeca open mocht zijn. “Maar dit hadden we niet verwacht.” Tot ongeveer 20.00 uur stond Kolthoff zelf in de zaak. “Maar toen werd ik gebeld om tijdelijk in te springen bij Dakota’z waarvan ik ook eigenaar ben. Toen ik wegging waren er niet meer dan dertig mensen binnen en ook niet meer dan veertig op het terras”, stelt Kolthoff. 

Om 21.45 uur werd hij echter weer opgeroepen om terug te komen naar Bij Moeders. “Het was veel te druk geweest. Ik heb meteen de lichten aangedaan en iedereen naar huis gestuurd. Om 22.00 uur was iedereen weg en ik heb mijn personeel erop aangesproken. Zij vertelden dat ze er door zijn overvallen en ze durfden niet op te treden, omdat ze bang waren dat het zou escaleren.”

Kolthoff baalt er enorm van. “Het is spijtig, maar ik kan er niet altijd bij zijn. Toen ik het hoorde, heb ik meteen ingegrepen. Als makke lammetjes ging iedereen naar buiten en naar huis. We hebben ons de afgelopen weken altijd aan de maatregelen gehouden.” Hoewel het niet goed is te praten, wat er is gebeurd. Is Kolthoff ook wel blij dat zijn personeel niet heeft ingegrepen. “Dan had het misschien uit de hand kunnen lopen. Het was een woensdagavond. Er was geen politie, geen boa’s. Nu is het op een rustige manier opgelost. Natuurlijk is het niet goed, maar we waren hier niet op voorbereid.”


 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief