Feestcafé op de vingers getikt door gemeente: zes maanden lang eerder dicht
Foto:

Feestcafé op de vingers getikt door gemeente: zes maanden lang eerder dicht

ROOSENDAAL - Burgemeester Han van Midden heeft bestuurlijke maatregelen getroffen tegen de eigenaar van feestcafé Bij Moeders op de Markt in Roosendaal. Het café moet, wanneer de horeca weer normaal open mag, verplicht zes maanden lang de zaak twee uur eerder sluiten dan de gebruikelijke sluitingstijd.


Woensdagavond om 22.00 uur moest de horeca verplicht de deuren sluiten voor vier weken. Het is het gevolg van de coronamaatregelen die Mark Rutte en Hugo de Jonge afgelopen dinsdag hebben toegelicht. Op beelden die rondgingen op social media bleek echter dat het bij het feestcafé in de laatste uren voor de sluiting veel te druk was geweest.

“Er is te zien dat er in het café veel meer dan het toegestane maximum aantal van 30 personen binnen aanwezig zijn. De cafégangers houden geen anderhalve meter afstand van elkaar maar zijn volop aan het feesten met elkaar”, stelt de gemeente Roosendaal. Volgens de burgemeester is het eerder ook al misgegaan in hetzelfde café. 

“In juli volgde er een officiële waarschuwing nadat toezichthouders constateerden dat niet alle bezoekers gebruik maakten van een zitplaats. In oktober volgde er een tweede waarschuwing vanwege overtreding van het sluitingsuur. In beide gevallen was er sprake van overtreding van de geldende noodverordening.” De burgemeester noemt het incident van afgelopen woensdag dan ook ‘respectloos gedrag’. “Niet alleen ten opzichte van de mensen die vechten voor hun gezondheid en de nabestaanden van overledenen aan het coronavirus. Ook is het een heel fout signaal naar de hardwerkende mensen in de zorg en naar alle ondernemers die zich wél aan alle maatregelen houden. Dit blijft daarom niet zonder gevolgen.” 

Na de huidige gedeeltelijke lockdown, op het moment dat de horeca haar deur weer mag openen, moet het café een periode van zes maanden tijdelijk eerder dicht dan de normale openingstijden. Het café moet gedurende zes maanden twee uur eerder sluiten dan de meeste overige horecazaken in Roosendaal. “Vanzelfsprekend wordt de naleving van deze maatregel dan streng gecontroleerd.”

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief