Afbeelding
Foto: CHRISTIAN TRAETS

IQ Armoei-Nieke zet streep door discussie: Gewoon 't Zwaaigat!

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Is 't nou het Zwaaigat of toch de Zwaaikom? Voor de mannen van het IQ Aarmoei-nieke kan daar geen misverstand over bestaan: het is gewoon 't Zwaaigat. Afgelopen week werd dat nog even duidelijk gemaakt aan wethouder Toine Theunis die meteen een straatnaambordje in ontvangst mocht nemen voor 't Zwaaigat.

"De historie van de stad gaat ons aan het hart", stellen de mannen van het IQ. Onlangs werden er zelfs al raadsvragen gesteld over de prangende situatie waarvan ook de nekharen van ‘De mannen van de Kaai’ omhoog gingen staan. "De stad is volop in ontwikkeling en juist het deel óver de schuiven’ maakt momenteel een metamorfose door. Het spreekt voor zich dat wij juist die activiteiten in dát gebied op de voet volgen. Maar dat betekent ook dat wanneer er plannen zijn tot een aanpassing, die in onze ogen mogelijk een stapje te ver gaan, we daar graag de verantwoordelijke personen op aanspreken voordat het te laat is."

De gemeente Roosendaal heeft de nieuwe haven bij Stadsoevers namelijk regelmatig de naam 'Zwaaikom' gegeven in officiële stukken en dat is volgens de mannen van het IQ Armoei-nieke historisch incorrect. "Voordat de gemeente vergeet het verleden te koesteren en daarmee de geschiedenis van onze stad laat verdampen voor toekomstige generaties, komen wij in actie. Het Zwaaigat moet het zwaaigat blijven! De naam Zwaaikom is voor deze mooie historische plek voor het IQ Aarmoei-nieke geen optie", besluiten de mannen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief