Afbeelding

VVV Roosendaal: ‘Genoeg mogelijkheden voor coronaproof herfstvakantie’

Door: Remko Vermunt Algemeen

Wie denkt dat er door de maatregelen helemaal niets meer mogelijk is deze herfstvakantie, die heeft het mis. Dat bevestigt ook Inge van Aalst van VVV Roosendaal. “De gemeente biedt heel veel mogelijkheden, waardoor we gemakkelijk de drukte kunnen spreiden.”

Wie een wandeling wil maken kan bijvoorbeeld terecht bij Natuurpoort Visdonk en Natuurpoort Wouwse Plantage, maar ook het Molenbeekpad is een aanrader. Wie op zoek is naar de onontdekte plekjes in de stad doet er goed aan om één van de verschillende parken in de stad te bezoeken. “Of neem eens een kijkje in de Paterstuin op de Kade”, vertelt Van Aalst. Ook voor fietsers zijn er volop mogelijkheden. “We hebben bij de VVV verschillende gratis wandel- en fietsroutes beschikbaar, zoals de Spoorroute en de Boerderijwinkelroute.” De VVV merkt ook dat er de afgelopen tijd volop genoten wordt van de Roosendaalse natuur. “In de zomermaanden waren het voornamelijk fietsers, maar je ziet dat er nu ook meer wandelaars zijn. Mensen ontdekken de nabije omgeving en ontdekken toch steeds iets nieuws, ze leren de natuur vlakbij huis meer waarderen.” 

Wanneer het weer het niet toelaat om een heerlijke herfstwandeling te maken, zijn er nog genoeg mogelijkheden om binnen te genieten van de herfstvakantie. “Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe bioscoop of ga shoppen in de binnenstad of bij Designer Outlet Roosendaal. We vragen iedereen wel om drukte te vermijden en de 1,5 meter afstand in acht te nemen.” Kijk voor meer herfsttips op www.bezoek-roosendaal.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief