Afbeelding
Foto: Google Maps

Roosendaalse kerken weer in beperkte mate open

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De Sint Norbertusparochie zet vanaf komend weekend de deuren weer open voor vieringen in de kerken van Roosendaal. Dat gebeurt na goed overleg met de bisschop van Breda. De deuren van de H. Maria Hemelvaartkerk in Nispen blijven de komende twee weken nog wel gesloten.

Aan de weekendvieringen mogen maximaal 30 personen deelnemen, exclusief de mensen die daarin een functie vervullen. Kinderen, ook jonger dan 13 jaar, tellen mee in dit aantal. “Gezien onze kerken ook na de intelligente lockdown druk werden bezocht, dient eenieder die wil deelnemen aan een viering zich vooraf aan te melden bij het secretariaat gevestigd bij de kerk waar men wil deelnemen. Voor de Onze Lieve Vrouwekerk is dat via 0165- 53 46 45 en voor de St. Josephkerk via 0165-53 46 67”, meldt de parochie. 

Mensen kunnen zich aanmelden bij deze secretariaten op elke doordeweekse dag (maandag t/m vrijdag) van 9.00 tot 11.30 uur. Men kan zich elke week voor deelname aan slechts één viering opgeven. Als de vieringen zowel op zaterdag als op zondag volgeboekt blijken, schuift je deelname in overleg door naar een ander passend moment.

Een bijkomende maatregel betreft het advies om een mondkapje te dragen wanneer je de kerk betreedt of verlaat. Eenmaal op je zitplaats hoef je je mondkapje niet op te houden. Verder blijven de andere maatregelen van kracht zoals het desinfecteren van je handen bij binnenkomst van de kerk én voor het ter communie gaan, alsook het bewaren van de voorgeschreven 1,5 meter afstand.

“Binnenkort hopen wij telkens één van de weekendvieringen via livestream uit te kunnen zenden, zodat u vanop afstand digitaal toch mee kunt vieren als u niet in de gelegenheid bent in de kerk deel te nemen aan een viering. Allerlei voorbereidingen hiervoor zijn gaande.”

Tot slot vermeld de parochie dat de doordeweekse vieringen op dinsdag- en donderdagmorgen om 9.00 uur in Mariagaard blijven gehandhaafd. “Gezien de grootte van de kapel kunnen er daar maximaal 22 mensen aan deelnemen.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief