Afbeelding
Foto: SCR

Kwakkelkraant 2021 wordt geen klaagzang

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL – De 60e Kwakkelkraant, dé carnavalskrant van Tullepetaonestad, verschijnt op zaterdag 6 februari. Voor het zover is, moet er nog heel veel water door de Vliet stromen. Geen 11/11, geen Swaree, geen optocht, geen Kiendermiddag, geen….  Toch is de redactie ervan overtuigd dat er een mooie Kwakkelkraant gemaakt kan worden. Een krant zonder klaagzang.

Al tijdens de eerste lockdown kreeg de redactie (11 schrijvende, tekenende en technische vrouwen en mannen) de vraag om ook voor 2021 een Kwakkelkraant te maken. Juist in een jaar dat er geen carnaval wordt gevierd, is de Kwakkelkraant een prima middel om de Tullepetaonen bij elkaar te houden. 

Het moet weer een krant worden boordevol leutig nieuws. Dat kan natuurlijk alleen met de hulp van al die Tullepetaonse leutvierders. Naast de verhalen die de redactie zelf schrijft, komen er elk jaar zo’n 75 stukken en stukjes binnen, met daarbij de nodige foto’s.

Om te voorkomen dat de 60e Kwakkelkraant één grote nostalgische klaagzang wordt, stelt de redactie als voorwaarde dat verhalen over ‘oe leutig ut vorig jaor waar’ niet welkom zijn.

“Tullepetaonen beschikken over voldoende bonte fantasie om het ‘andere’ verhaal te schrijven. Hoe vullen ze het komende carnaval in, zijn ze hun veren al aan het gladstrijken om straks mee te kunnen pronken, wordt de huiskamer versierd, hangen ze de vlag uit…” Er is volgens de redactie nog stof genoeg om over te schrijven. Om een overjarig cliché te gebruiken: het wordt een uitdaging. Maar het moet lukken.

Nog even wat praktische zaken:
- Kopij moet binnen zijn vóór 6 december
- Een verhaal mag niet langer zijn dan 350 woorden.
- De verhalen en foto’s kunnen worden gestuurd naar (let op: een nieuw mailadres): kwakkelkraant@tullepetaonsnieuws.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief