Ondanks veel coronapatiënten gaat 50 procent van de operaties bij Bravis weer door
Foto: Remko Vermunt

Ondanks veel coronapatiënten gaat 50 procent van de operaties bij Bravis weer door

ROOSENDAAL - Het aantal coronapatiënten in de kliniek van het Bravis ziekenhuis blijft hoog. Op vrijdag 23 oktober lagen rond de veertig patiënten met bewezen corona in het ziekenhuis. Waarvan negen patiënten op de IC. Toch kunnen deze week de helft van alle operaties gewoon doorgaan. Een positief gegeven aangezien vorige week alle niet-urgente operaties uitgesteld werden.


De stijging van het ziekteverzuim onder de Bravis-medewerkers is afgezwakt. Door de stabiliteit van het ziekteverzuim en het beëindigen van de herfstvakantie kunnen deze week 50 procent van de operaties doorgaan. Een week eerder werden alle niet- oncologische- en acte ingrepen geannuleerd vanwege de vele coronagevallen en het hoge ziekteverzuim.

Deze week gaan naast de acute en oncologische ingrepen ook de helft van de semi-spoedoperaties door. De medisch specialist zal bepalen welke van deze semi-spoedoperaties de meeste haast heeft. De afspraken in de polikliniek gaan momenteel zoveel als mogelijk door. De afspraken vinden vooral telefonisch of via beeldbellen plaats. Als de arts zijn patiënten perse wil zien is dat mogelijk.

Heb je zorg nodig, ga dan altijd naar de huisarts en indien nodig via een verwijzing naar het Bravis ziekenhuis.


 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief