pompoen
pompoen

Stichting Heerl’k komt met alternatief voor Halloweentocht

Door: Remko Vermunt Algemeen

HEERLE - Stichting Heerl’k komt met een alternatief voor de jaarlijkse Halloweentocht die normaal gesproken honderden bezoekers naar het dorp trekt. Halloween wordt ieder jaar groots gevierd in Heerle, maar dat kan dit jaar vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan. 

“Wij als vrijwilligers van stichting Heerl’k vinden dat we onze verantwoordelijkheid moeten nemen en we mensen niet moeten oproepen om zich op straat te begeven, zeker niet in groepen of in georganiseerde evenementen of activiteiten, terwijl er op dit moment dagelijks 10.000 mensen positief getest worden op corona”, stelt de stichting. Er is nog even nagedacht over een alternatief, maar ook dat kan (helaas) niet doorgaan. “We willen dolgraag zaken organiseren en mogelijk maken, maar dan moet dat wel kunnen en moet dit ook ethisch verantwoord zijn. Het organiseren van bovengenoemde activiteiten/ evenementen voelt voor ons op dit moment niet goed.”

Maar, ze zouden stichting Heerl’k niet zijn als ze tóch niet iets hadden bedacht. Daarom kunnen de kinderen van Heerle thuis een pompoen uithollen, versieren, knutselen, etc. en van een lichtje voorzien. Deze pompoenen worden zaterdag 31 oktober gratis bij ze thuisgebracht door stichting Heerl’k. Ouders en/ of verzorgers kunnen hun kind(eren) hiervoor opgeven door een gratis ticket te bestellen via deze link. Let op: 1 ticket = 1 pompoen, actie geldt alleen voor adressen in Heerle en opgeven kan tot en met woensdag 28 oktober. 

“Wij zouden het heel leuk vinden als je het resultaat van je knutselpompoen op onze Facebook pagina zou willen delen. Veel plezier alvast!”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief