Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Toch geen Sinterklaastocht door de wijken; ‘Dit is een enorme domper’

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De alternatieve Sinterklaasintocht door de verschillende wijken van de gemeente Roosendaal kan dit jaar toch niet doorgaan. Dat heeft Sint Nicolaas Comité Roosendaal bekendgemaakt. “Dit is natuurlijk een enorme domper waar we, ondanks de enorme inzet van de gemeente Roosendaal en specifiek onze burgemeester Han van Midden, niets aan kunnen veranderen.”

Een paar weken geleden kondigde het comité nog aan dat zij dé oplossing hadden voor de Sinterklaasintocht. In plaats van een rondrit door de binnenstad van Roosendaal zou de Sint alle wijken bezoeken, waardoor mensen op 1,5 meter afstand toch konden genieten van de intocht van Sinterklaas. “Met pijn in ons hart moeten wij toch melden dat het mooiste kinderfeest van het jaar helaas niet zo gaat worden zoals wij hadden bedacht.” Vanuit de Veiligheidsregio heeft het comité te horen gekregen dat de alternatieve intocht niet door mag gaan. 

De Sint zal alsnog op zaterdag 14 november aankomen in de haven van Roosendaal en dat is voor iedereen online te volgen. “Echter, de rondrit die daarna door Roosendaal zou plaatsvinden komt te vervallen. Natuurlijk blijven wij zoeken naar mogelijkheden om Sinterklaas nog een bezoek te laten brengen aan Roosendaal. Zodra wij daar duidelijkheid over hebben delen wij dat gelijk met jullie.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief