Woningeigenaren krijgen waardebonnen voor duurzamer huis
Foto: Shutterstock

Woningeigenaren krijgen waardebonnen voor duurzamer huis

ROOSENDAAL - Alle woningeigenaren in de gemeente Roosendaal krijgen deze dagen twee waardebonnen op de mat ter waarde van 140 euro. De waardebonnen zijn in te leveren bij (lokale) bouwmarkten en webwinkels voor energiebesparende producten (70 euro) en voor LED verlichting (70 euro). De gemeente wil inwoners hiermee stimuleren om duurzamer te wonen.


“Roosendaal wil een duurzame stad zijn, voor nu én voor de generaties na ons”, vertelt wethouder Klaar Koenraad. “We investeren op natuurlijke momenten, en doen dan wat kan. Dat doen we in het groot, met bijvoorbeeld de renovatie van buurten met sociale huurwoningen aan warmtepompen en verduurzamen van woningen. En in het klein, door inwoners te vragen op momenten dat ze toch investeren in hun tuin of hun huis, dat dan ook gelijk duurzaam te doen. En daar willen we graag bij helpen. Deze actie is daar een mooi voorbeeld van.”

Beide waardebonnen kunnen worden verzilverd door de producten aan te schaffen en het aankoopbewijs te bewaren. Het aankoopbewijs kan vervolgens, samen met de persoonlijke code, worden ingevoerd op www.winstuitjewoning.nl. Na controle ontvangen inwoners het bedrag terug op hun bankrekening. In een bijbehorende folder staat een overzicht van de energiebesparende producten waarvoor inwoners de waardebonnen kunnen gebruiken. De actie loopt t/m 31 maart 2021. Er wordt een maximaal budget gehanteerd door de gemeente, er geldt het principe op = op.

De gemeente organiseert deze actie samen met Winst uit je woning. Zij helpen woningeigenaren bij het verlagen van hun energierekening door op zeer grote schaal isolatiemateriaal en zonnepanelen in te kopen. Door deze inkoop bij lokale partijen te doen, zorgt Winst uit je woning voor een stimulans van de lokale economie. Inwoners kunnen ook bij hen terecht voor advies rondom spouwmuurisolatie, vloerisolatie, HR++-glas en zonnepanelen. Hierover ontvingen inwoners eerder deze maand al een brief. Aanmelden kan tot 1 januari 2021 via www.winstuitjewoning.nl

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief