Afbeelding
Foto:

Bordspellen zijn weer razend populair: ‘Pandemic is ontzettend leuk om te spelen’

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Kenny van den Bergh en Jeroen Hollander zijn samen de organisatoren achter Spellenclub Het Bordspel. “Vanwege de coronamaatregelen kunnen we nu geen avonden organiseren, maar normaal komen we één keer in de twee weken samen met zo’n vijftien mensen.”

Het doel van die avonden is simpel: Gezellig, met z’n allen, bordspellen spelen. “De fanatieke spelers spelen nu gewoon thuis hun spellen met familie”, legt Kenny uit. Zelf heeft hij zo’n 120 bordspellen in z’n kast staan. Jeroen heeft daarentegen zo’n duizend spellen. “Afgelopen weekend vond eigenlijk de grootste spellenbeurs van de wereld plaats in Duitsland. Daar gaan we ieder jaar naartoe om de nieuwste spellen uit te proberen én te kopen”, vertelt Kenny. Dat ging dit jaar helaas ook niet door. Omdat Jeroen toch al vrij had genomen voor dit weekend, heeft hij drie dagen lang non-stop spellen gespeeld met een klein groepje vrienden. “Zo konden we er toch iets leuks van maken.”

Voor Kenny is het een combinatie van factoren waardoor het spelen van bordspellen zo leuk is. “Je kan een praatje maken, biertje drinken, maar ondertussen ben je ook gewoon aan het puzzelen. Het is ook een hele leuke manier om mensen te leren kennen.” Eén van de favoriete spellen van Kenny is Wingspan. “Dat is gewoon een heel mooi spel met hele mooie tekeningen van vogels. Het is een goed spel om te proeven wat deze hobby inhoudt.” Datzelfde geldt ook voor Stenen Tijdperk en Pandemic. “Mensen die nu wat meer bordspellen willen spelen kunnen bij dit spel makkelijk instappen.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief