Operaties langzaam hervat bij Bravis: wederom daling met coronapatiënten
Foto: Remko Vermunt

Operaties langzaam hervat bij Bravis: wederom daling met coronapatiënten

ROOSENDAAL - Het aantal patiënten in het Bravis Ziekenhuis met bewezen corona is afgelopen week flink gedaald. Vrijdagmorgen werden 39 coronapatiënten verpleegd, waarvan 8 op de IC in Bergen op Zoom en 1 op de IC in Roosendaal. Eén week eerder lagen er nog 56 coronapatiënten in het Bravis ziekenhuis, waarvan 9 op de IC in Bergen op Zoom en 1 op de IC in Roosendaal. 


Volgens het Bravis is er landelijk een daling in de coronacijfers te zien, maar de druk op de zorg blijft hoog in Brabantse ziekenhuizen. Het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ) heeft daarom besloten het aantal coronapatiënten in de Brabantse ziekenhuizen te verlagen. De instroom van nieuwe coronapatiënten wordt daarom verdeeld richting andere regio’s. Ook wordt gekeken naar de mogelijkheden voor overplaatsing van de huidige patiënten naar ander ziekenhuizen. “Dit is noodzakelijk om de reguliere zorg weer op te kunnen bouwen in alle ziekenhuizen in Nederland.”

Wanneer de cijfers dit weekend stabiel blijven, breidt Bravis vanaf medio volgende week de reguliere zorg uit. En wordt langzaam gestart met reguliere operaties. Bravis neemt daarvoor zelf contact op met patiënten.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief