Geen korven voor snoeiafval in Roosendaal: ‘Erg dure maatregel’
Foto: Gail Jeremiasse

Geen korven voor snoeiafval in Roosendaal: ‘Erg dure maatregel’

ROOSENDAAL - Het plaatsen van speciale korven in de openbare ruimte voor snoeiafval van inwoners is een ‘erg dure maatregel om een klein deel van de inwoners tegemoet te komen’. Dat stelt wethouder Klaar Koenraad op vragen van Alex Raggers en Evelien van de Star - Deijkers (VLP).


Het najaar wordt door veel inwoners gebruikt om de tuin te snoeien en daardoor raken GFTE-bakken al snel vol, constateert de VLP-fractie. “Inleveren bij het grondstoffencentrum kan ook, maar daar is het regelmatig druk en we willen bovendien in deze corona-tijd verplaatsingen proberen te minimaliseren”, stelt de VLP. De partij wilde daarom weten of er, net zoals de bladkorven, ook speciale korven kunnen komen voor snoeiafval. “Dit voorkomt extra wachtenden bij het grondstoffencentrum en voorkomt mogelijk ook dat snoeiafval thuis bij het restafval in de grijze containers verdwijnt.”

Maar, dat ziet wethouder Klaar Koenraad niet zitten. “Voor een goede spreiding over de gemeente zouden er vele tientallen grote bakken moeten worden geplaatst. Zowel in het najaar, in de winter en in het voorjaar wordt er gesnoeid. Dit betekend dat die korven vele maanden in het openbaar gebied staan. De bladkorven staan er alleen in de bladval periode, half oktober tot begin december”, legt ze uit.

Daarnaast stelt de wethouder dat drukte bij het grondstoffencentrum op dit moment geen probleem vormt. “Op zaterdag is het altijd wat drukker, maar dit is normaal en wordt niet specifiek veroorzaakt door mensen die snoeiafval brengen.” Er zijn wat haar betreft dan ook voldoende mogelijkheden om snoeiafval in te leveren. 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief