Geen messteek-incidenten in Roosendaal: ‘We wijken positief af van landelijke trend’
Foto: Stockphoto

Geen messteek-incidenten in Roosendaal: ‘We wijken positief af van landelijke trend’

ROOSENDAAL - In de periode van 1 januari 2019 tot en met 14 september 2020 hebben er geen steekincidenten met jongeren plaatsgevonden in de gemeente Roosendaal. Dat laat burgemeester Han van Midden weten op vragen van de Roosendaalse Lijst.


Onlangs deed burgemeester Jan Hamming van Zaanstad een oproep aan grote winkelketens om geen messen meet de verkopen aan kinderen. Aanleiding was dat er steeds meer jongeren werden aangetroffen met een mes op zak. “De messen werden meerdere malen getoond tijdens ruzie op straat”, stelde de burgemeester van Zaanstad.

De Roosendaalse Lijst wilde weten of dit ook in Roosendaal speelt, maar dat blijkt dus niet het geval. De burgemeester heeft verschillende cijfers opgevraagd bij de politie en hier kwamen geen resultaten uit naar voren. Wel is er één keer een incident geweest op een school waarbij mogelijk een mes werd gebruikt voor bedreiging. “Vooralsnog wijkt Roosendaal positief af van de landelijke trends die in de pers worden verwoord.”

De burgemeester heeft ook meteen navraag gedaan bij verschillende winkelketens in Roosendaal. “Verschillende winkelketens hebben maatregelen. Zo stoppen de Hema, Xenos en ook Ikea met de verkoop van messen aan kinderen onder de16 jaar. Dit in navolging van Action waar al langer geen messen aan kinderen worden verkocht.” Ook bij de Blokker en specialistische winkels zoals Surprise Kookgerei worden geen messen meer verkocht aan jongeren. “Verontrustend is de mogelijkheid om messen online aan te kunnen schaffen. Helaas kan de gemeentelijke overheid hier geen actie op ondernemen.”

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief