Gemeente start onderzoek: Hoe is de samenwerking met inwoners?
Foto: Remko Vermunt

Gemeente start onderzoek: Hoe is de samenwerking met inwoners?

ROOSENDAAL - Krijgen inwoners van de gemeente Roosendaal voldoende mogelijkheden om mee te denken, te beslissen of zelfs mee te werken als dat kan? Dat wil de gemeente Roosendaal weten van haar inwoners en daarom wordt een enquête gehouden.


Inwoners worden daarbij gevraagd naar hun ervaringen met meepraten, meebeslissen en meedoen met gemeentelijk beleid. Naast inwoners, vullen ook raadsleden, collegeleden en ambtenaren van de gemeente Roosendaal een vragenlijst in. Daarmee wordt duidelijk of alle betrokkenen hetzelfde beeld hebben. “Het doel is om de werkwijze beter te laten aansluiten bij hoe inwoners willen samenwerken. Zo wordt de lokale democratie versterkt”, aldus de gemeente.

Bij het onderzoek maakt de gemeente Roosendaal gebruik van de Quick Scan Lokale Democratie. Deze is gemaakt onder de vlag van Democratie in Actie, een samenwerkingsverband van onder meer het ministerie van BZK, de VNG, de Nederlandse vereniging voor raadsleden en de Vereniging van griffiers. Door samen te werken, spannen de partijen zich in voor democratische vernieuwing. Het stimuleren van burgerparticipatie en het bevorderen van burgerinitiatieven is daarvan één onderdeel.

De vragenlijst invullen kan op www.roosendaal.nl/geefjemening. Inwoners die de vragenlijst op papier willen invullen kunnen dit doorgeven aan de griffie@roosendaal.nl of 0165 579 277. De vragenlijst kan tot 1 december worden ingevuld.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief