Een UWV-kantoor.
Een UWV-kantoor. Foto: UWV

Aantal WW-uitkeringen licht afgenomen, vooral minder vraag naar administratief personeel

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL – Het aantal WW-uitkeringen in Roosendaal is afgelopen maand licht afgenomen. In september werden er nog 1425 WW-uitkeringen uitbetaald en in oktober zijn dat er nog maar 1385. De daling van het aantal WW-uitkeringen, waarvan in Noord-Brabant in augustus en september sprake was, zet daarmee in Roosendaal door. Daarmee wijkt Roosendaal af van de provinciale trend, waar juist een lichte stijging te zien is.

Ten opzichte van vorig jaar lag het aantal WW-uitkeringen in Noord-Brabant in oktober 2020 16% hoger. Op landelijk niveau was er in vergelijking met vorig jaar zelfs sprake van een toename van 19%. Roosendaal zit hierbij rond het gemiddelde. In vergelijking met vorig jaar is het aantal WW-uitkeringen hier gestegen met 17,7 procent.

De afgelopen jaren daalde vooral de vraag naar administratief personeel. Als gevolg van digitalisering en automatisering zijn deze mensen al minder nodig, maar de coronacrisis heeft dit proces bespoedigd. Het gaat dan onder meer om receptionisten en secretarieel medewerkers.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief