Afbeelding
Foto: Politie

Politie zoekt eigenaren van fietsen; twee fietsendieven opgepakt

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL De politie heeft in de nacht van zondag op maandag twee fietsendieven aangehouden. Een getuige belde met 112 om de diefstal op het Stationsplein door te geven, waarna surveillerende agenten meteen in actie kwamen.

De getuige zag een bestelauto wegrijden en gaf de bijzonderheden van die auto door aan de meldkamer. De agenten zagen de auto rijden in de Brugstraat en gaven de bestuurder een stopteken. Die voldeed daar netjes aan, de agenten deelden de bevindingen met de twee inzittenden en kregen toestemming om in de laadruimte van de bestelauto te kijken. Daarin werden twee damesfietsen aangetroffen. De fietsen zaten nog op slot.

Uit onderzoek in de auto bleek dat de mannen gereedschap bij zich hadden dat veel gebruikt wordt door fietsendieven. De twee mannen zijn aangehouden als verdachte van diefstal, omdat hun verklaring met betrekking tot de aangetroffen fietsen nogal dubieus was. De twee, een 46-jarige man uit Nieuwendijk en een 42-jarige man uit Brakel, zijn overgebracht naar een politiecellencomplex waar ze vandaag worden gehoord.

De politie is nog op zoek naar de eigenaren van de twee fietsen. “Kwam u vanmorgen op het station in Roosendaal en ontdekte u dat uw fiets verdwenen was, dan staat die misschien wel op het politiebureau.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief