Weerbericht: ‘Vanaf vrijdag grote kans op vorst’
Foto: Hanneke Marcelis

Weerbericht: ‘Vanaf vrijdag grote kans op vorst’

ROOSENDAAL - Leg de ijskrabber alvast maar klaar, want vanaf vrijdag neemt de kans op vorst in de nachten flink toe. Waarschijnlijk komt het dit weekend of begin volgende week tot de eerste officiële vorst van dit najaar. Ook overdag wordt het kouder. Zondag en begin volgende week komt het kwik vermoedelijk niet hoger dan 5 graden. Tot en met donderdag is het met 9-11 graden nog enkele graden zachter dan normaal.


Vrijdag draait de wind van zuid naar oost en daardoor wordt het elke dag een beetje kouder. Hoe koud het precies wordt is nog onzeker, maar in het meest waarschijnlijke scenario komt de middagtemperatuur vanaf zondag rond 5 graden uit. ’s Nachts neemt de kans op vorst toe. Tijdens een nacht met brede opklaringen is zelfs lokaal matige vorst mogelijk.

Het is daarbij rustig weer met weinig wind en dat betekent dat ’s nachts mist kan ontstaan. Overdag kan het dan ook lang grijs blijven, maar regionaal schijnt de zon. Het blijft vanaf vrijdag waarschijnlijk tot en met begin volgende week droog. Door de mist kan de vorst in de nachten zeer beperkt blijven, maar ook de middagtemperatuur kan hierdoor lager uitkomen. Als het de hele dag grijs blijft is het verschil tussen de minimumtemperatuur vaak heel klein. Dagen met maxima maar net boven het vriespunt zijn goed mogelijk.
Eerste officiële vorst van dit najaar zeer laat

In De Bilt heeft het dit najaar nog niet gevroren. Hiermee is de eerste officiële vorst van het seizoen zeer laat. Normaal komt het op neushoogte in De Bilt begin november tot de eerste vorst in het najaar. Lokaal kwam het dit najaar wel tot lichte vorst. Op het vliegveld van Twente werd op 18 oktober al een temperatuur van -0,7 graden gemeten.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief