Gemeente neemt extra maatregelen op Boulevard rondom verplichte rijrichting
<p>Archiefbeeld</p>

Archiefbeeld

(Foto: Google Maps)

Gemeente neemt extra maatregelen op Boulevard rondom verplichte rijrichting

ROOSENDAAL - Wie een bezoek heeft gebracht aan bijvoorbeeld de Action of de Aldi aan de Boulevard moet bij het verlaten van het terrein verplicht naar rechts. Maar, dat wordt veelal genegeerd en daarom gaat de gemeente extra maatregelen nemen. 


Dat laat wethouder Cees Lok weten op vragen van de VLP en ChristenUnie. “We hebben u meermaals verteld, gewaarschuwd en opgeroepen om de verkeersveiligheid van fietsers en voetgangers op de Boulevard te borgen door hiervoor een adequate oplossing te zoeken”, stelden de fracties in een brief. Toch gebeurde er begin november weer een ongeluk op de Boulevard. “We moeten helaas constateren dat de aanleg van een zebrapad tussen een op- en afrit op de Boulevard niet echt veiliger werkt aangezien ook fietsers al fietsende gebruik maken van dit zebrapad. Daarnaast kan gemotoriseerd verkeer vanuit de afrit van de parkeerplaats nog steeds linksaf de Boulevard op rijden waardoor zich nog steeds onveilige verkeerssituaties voordoen”, stelden de VLP en ChristenUnie.

“Een optimale fysieke oplossing is niet eenvoudig omdat dit onder andere te maken heeft met de draairuimte die vrachtwagens hier nodig hebben om het terrein af te kunnen”, stelt wethouder Cees Lok. Maar, dat betekent niet dat de gemeente niets doet. “Wij laten in ieder geval ter bevestiging van de verplichte rijrichting rechtsaf, een fysieke verhoogde middenberm aanleggen en een extra bord plaatsen aan de overzijde van de uitrit”, stelt de wethouder.

Om extra aandacht te vestigen op het fietspad dat de auto’s moeten oversteken, komt er een extra waarschuwingsbord. “Met de aanleg van het zebrapad is er een goede voetgangers-oversteekvoorplaats gecreëerd, wij kunnen echter niet voorkomen dat ook niet-wandelaars van het zebrapad gebruik maken.”

 
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/roosendaal&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief