Politie: ‘Aanwezigen van vuurwerkoverlast komen niét uit de wijk’
Foto: Christian Traets

Politie: ‘Aanwezigen van vuurwerkoverlast komen niét uit de wijk’

ROOSENDAAL - De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag vijf mannen aangehouden in verband met de vuurwerkoverlast in de wijk Langdonk. Vier mannen werden tijdens de ongeregeldheden gearresteerd. Woensdagmorgen is nog een vijfde man aan de Elisadonk aangehouden. In zijn woning werd zwaar illegaal vuurwerk in beslag genomen.


De politie was dinsdagavond met tientallen agenten aanwezig in de wijk Langdonk vanwege ernstig vuurwerkoverlast eerder deze week. Er verzamelden zich enkele kleine en grote groepen. De grootste groep bestond uit veertig jongens en mannen. De leeftijden varieerden van 14 tot 30 jaar. “Het viel ons op dat veel aanwezigen niét uit de wijk Langdonk kwamen.”

Gedurende de avond werd regelmatig zwaar illegaal vuurwerk afgestoken. Ook werden molotovcocktails op straat gegooid, waardoor flinke vlammen ontstonden. Bij een flat werden vernielingen gepleegd. Ook werden in Langdonk enkele brandjes in kliko’s gesticht. Enkele keren werden stenen naar politieauto’s gegooid. Er raakte niemand gewond.

De eerste aanhouding betrof een 18-jarige jongen uit Breda. Hij werd gearresteerd op ‘t Zand in verband met het verstoren van de openbare orde. Rond 23.30 uur werden drie mannen (20, 21 en 22) uit Roosendaal op de Saskiadonk gearresteerd voor diezelfde reden. Ook zij kregen op het politiebureau een proces-verbaal uitgereikt. Aan de Elisadonk werd woensdagmorgen rond 6.30 uur een bewoner in een woning aangehouden. De man werd voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht. In de woning werd een zak met zwaar illegaal vuurwerk in beslag genomen.

De politie zegt te ebgrijpen dat deze tijd voor de jeugd ingewikkeld is. “Maar we hopen heel stellig dat de jongeren verstandig zijn en vanaf nu niét meer naar Langdonk komen.” Ouders worden dan ook opgeroepen om in gesprek te gaan met hun kind(eren). “We willen jongeren erop wijzen dat ze hun toekomst verknallen op het moment dat ze door de politie gearresteerd worden, omdat ze dan een strafblad krijgen.”

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT





NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief