Extra parkeerplaatsen bij Lidl, maar ze komen niet bij de kerk
Foto: Google Maps

Extra parkeerplaatsen bij Lidl, maar ze komen niet bij de kerk

ROOSENDAAL - Er komen extra parkeerplaatsen bij de Lidl aan de President Kennedylaan, maar die worden niet gerealiseerd aan de overkant bij de Moeder Godskerk. Dat laat de burgemeester weten op vragen van de VLP-fractie.

De Lidl is bezig met een uitbreiding van de huidige winkel, maar de VLP-fractie maakt zich zorgen over de parkeerdruk en verkeersoverlast die voor het pand wordt ervaren door omwonenden. Evelien van der Star-Deijkers wilde dan ook van het college weten of er extra parkeerplaatsen kome é of het mogelijk is om van het parkeerterrein een eenrichtingsweg te maken.

De gemeente laat nu weten dat inderdaad ook de voorzijde van het terrein wordt aangepakt bij de uitbreidingsplannen van de supermarktketen. Hierbij wordt ook de huidige parkeerplaats efficiënter ingericht én voorzien van een eenrichtingsregime. “Dit maakt de op- en afgaande verkeersstroom aansluitend op de Kennedylaan overzichtelijker.”

Het grasveld naast de kerk wordt niet gebruikt voor het realiseren van extra parkeerplaatsen. Niet alleen omdat het ten koste zou gaan van het groen, maar ook omdat het zou zorgen voor extra oversteekbewegingen over de Kennedylaan, wat weer onwenselijk is voor de verkeersveiligheid. “Aan de Kroevenlaan worden wel extra parkeerplaatsen aangelegd en een deel van de langsparkeerplaatsen wordt omgezet naar haakse vakker, zodat er meer parkeerplaatsen gerealiseerd kunnen worden.”

 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief