Roosendaal komt met plan van aanpak voor ‘Roosendaal Natuurstad’
Foto:

Roosendaal komt met plan van aanpak voor ‘Roosendaal Natuurstad’

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal wil in het eerste kwartaal van 2021 met een plan van aanpak komen om van Roosendaal een ‘Natuurstad’ te maken. Dat laat wethouder Klaar Koenraad weten op vragen van Christian Villée (GroenLinks).


Het college heeft enige tijd geleden ‘Roosendaal Natuurstad’ gepresenteerd als ambitie, maar volgens Villée ontbrak het nog aan een goede onderbouwing. “Het is een ambitieus programma om Roosendaal groener, klimaatbestendiger, schoner en duurzamer te maken. We krijgen echter alleen een algemeen beeld zonder een echt plan van aanpak te zien”, stelde hij. 

Maar, dat plan moet dus in het eerste kwartaal van 2021 op tafel komen. Echter wil dat volgens wethouder Koenraad niet zeggen dat er nu niets gebeurt. “Waar mogelijk maken we nu al gebruik van een duurzaam beheerplan en dat wordt ook een onderdeel van Roosendaal Natuurstad. Bij alle lopende projecten houden we al rekening met biodiversiteit.”

Zo is de gemeente Roosendaal een van de gemeenten in West-Brabant die als laatst laat maaien. “Daarnaast zetten we schapen in. Deze zorgen ervoor dat zaden van gebied tot gebied verspreid worden. Ook worden er veel bomen geplant voor bijen en insecten en er worden speciale bollen geplant om ook in het vroege voorjaar voeding voor insecten beschikbaar te hebben. “Waar mogelijk zaaien we ook nog bloemmengsel in voor de bijen.”

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief