Roosendaal gaat op slot: vier wijken dicht voor buitenstaanders
Foto: Christian Traets

Roosendaal gaat op slot: vier wijken dicht voor buitenstaanders

ROOSENDAAL - De wijken Kalsdonk, Kroeven, Langdonk en Westrand in Roosendaal gaan op slot. Dat heeft burgemeester Han van Midden woensdagavond besloten. Wie niet kan aantonen dat hij/zij woont, werkt of onderwijs volgt in de wijk, kan per direct de toegang ontzegd worden. Dat staat in de noodverordening die de burgemeester heeft ingesteld om het vuurwerkoverlast van de afgelopen dagen tegen te gaan.


Sinds gisteravond (24 november) geldt er al een samenscholingsverbod in Roosendaal. Dat houdt in dat je met niet meer dan twee personen bij elkaar mag komen op straat. Woensdagavond werden op grond van dat besluit nog vier mensen aangehouden bij de Evelindeflat. “In delen van Roosendaal is momenteel een verbod op samenscholing van kracht. Je zal worden aangehouden als je je daar niet aan houdt”, stelde de politie.

Daar komen nu dus de extra maatregelen bij die gelden tot 9 december. Zij moeten ervoor zorgen dat personen die niets te zoeken hebben in deze wijken worden geweerd, waardoor ook de vuurwerkoverlast gaat afnemen. De politie constateerde immers dat veel van de overlastgevers niet eens uit de genoemde wijken komen. In de noodverordening staan ook andere zaken, zoals het vuurwerkverbod dat nu ook geldt voor consumentenvuurwerk en het verbod op wapens. Zo is het verboden om zonder redelijk doel voorwerpen bij zich te hebben die gebruikt kunnen worden als wapen. Onder voorwerpen wordt onder meer verstaan: vuurwerk, molotovcocktails, glaswerk, stenen, stokken en kettingen. Wie zich niet aan de noodverordening houdt, kan een gevangenisstraf van drie maanden krijgen of een geldboete van maximaal 4350 euro. 

Burgemeester Han van Midden neemt deze extra maatregelen naar aanleiding van de onrustige situatie van de afgelopen dagen, waarbij groepen jongeren in de avond- en nachtelijke uren zwaar vuurwerk afstaken en brandjes stichtten. Na de invoering van het landelijke vuurwerkverbod tijdens oud en nieuw is het aantal klachten van vuurwerkoverlast sterk toegenomen. In een aantal Roosendaalse wijken leidde dat de afgelopen dagen tot steeds meer overlast, waarbij op verschillende plekken veel hinder en schade ontstond.

 

DIGITALE KRANT





NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief