Afbeelding
Foto: Christian Traets

Gemeenteraad schaart zich achter burgemeester: ‘Duidelijke grens trekken’

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De voltallige gemeenteraad van Roosendaal heeft in een statement aangegeven volledig achter de maatregelen van burgemeester Han van Midden te staan. “Wij onderschrijven de acties die de burgemeester nodig acht om onze stad leefbaar, veilig en schoon te houden. Hij krijgt onze volle steun.”

De vuurwerkoverlast van de afgelopen maanden, maar vooral de laatste dagen, heeft ook de aandacht van de politiek. “De forse toename in de afgelopen dagen heeft ons doen beseffen dat wij in een heel andere situatie zijn beland. Wij beseffen dat een aantal maatregelen ingrijpend zijn, maar realiseren ons dat deze alleen ingezet worden wanneer ze absoluut echt nodig zijn.”

De maatregelen hebben echter bijna alleen effect op de mensen die zich misdragen. “We begrijpen dat veel jongeren zich, als gevolg van de coronapandemie, beperkt voelen in hun vrijheid en interactie met leeftijdsgenoten. Toch willen we een duidelijke grens trekken daar waar ze overgaan tot geweld, vernieling of verstoring van de openbare orde.”

De gemeenteraad roept dan ook vooral ouders op om in gesprek te gaan met hun kinderen. “We vragen hen alert te blijven en in te grijpen bij mogelijke betrokkenheid.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief