Afbeelding
Foto: Christian Traets

Burgemeester roept ouders op: ‘Vuurwerkoverlast is ook uw verantwoordelijkheid’

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Burgemeester Han van Midden heeft alle ouders en verzorgers in de gemeente Roosendaal een brief gestuurd naar aanleiding van de vuurwerkoverlast. Daarin spreekt de burgemeester hen aan op hun eigen verantwoordelijkheid. “Het oplossen van problemen door gedrag van jongeren is niet alleen een taak van de gemeente, politie, of jongerenwerk, maar ook een verantwoordelijkheid van ouders”, aldus de burgemeester.

“De afgelopen periode is een onrustige situatie ontstaan in delen van onze gemeente door aanhoudende vuurwerkoverlast. Harde knallen, hoge steekvlammen, objecten die in brand vliegen. Met name jongeren die zich, op een intimiderende manier, schuldig maken aan het afsteken van illegaal vuurwerk in de wijken”, schets de burgemeester de situatie. 

Natuurlijk weet hij ook dat de jongeren nu niet op stap kunnen en niet samen kunnen komen met vrienden en vriendinnen. “Ik kan me goed voorstellen dat op den duur de verveling en baldadigheid de overhand nemen. Maar, wat er nu gebeurt gaat alle perken te buiten. Mensen voelen zich niet meer veilig op straat. Er ontstaat schade en mensen en huisdieren worden dagelijks opgeschrikt door luide knallen.”

Daarom wil hij dat ouders in gesprek gaan met hun kinderen. “Het is onze gezamenlijke taak om kinderen duidelijk te maken wat wel en niet op straat getolereerd wordt.” Hij wil dat ouders het gesprek aangaan over wat er nu gaande is in Roosendaal. “Wat vindt uw kind hiervan? Keurt hij of zij het af of werkt het juist aanstekelijk om ook mee te doen? U, als ouder, speelt een essentiële rol welke normen en waarden we onze kinderen leren.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief