Leerlingen verlaten het JTC
Leerlingen verlaten het JTC Foto: A.Kivits

JTC waarschuwt leerlingen: ‘blijf thuis, ga niet kijken, ga niet meedoen, neem er afstand van!’

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Het is niet ondenkbaar dat er JTC-leerlingen betrokken zijn bij de vuurwerkoverlast in de gemeente Roosendaal en daarom doet het schoolbestuur een dringende oproep: ‘blijf thuis, ga niet kijken, ga niet meedoen, neem er afstand van!’

Roosendaal heeft de afgelopen periode veel overlast van groepen jongeren die wijken op hun kop zetten. Mensen voelen zich onveilig en kunnen niet slapen, huisdieren zijn doodsbang, er ontstaat schade. “De leiders lijken (jong-)volwassenen te zijn, ze komen deels van buiten Roosendaal”, stelt het schoolbestuur. Volgens hen worden jongeren uit Roosendaal op een professionele manier verleid om mee te doen en diensten te verrichten. “Bijvoorbeeld in de vorm van een soort games met beloningen krijgen ze taken zoals politiebewegingen melden. Zo worden ze verleid tot dingen die hun eigen buurten en ook henzelf beschadigen.”

Volgens het JTC-bestuur gaat het dan om jongeren in de leeftijd van 12 tot 16 jaar - de leeftijd van een middelbare school. “Het is niet ondenkbaar dat er ook JTC-leerlingen bij betrokken zijn. Zoals iedereen weet: de politie treedt streng op. Relschoppers worden opgepakt, en onder de noodverordening leidt dit tot een strafblad - dat kan ook gelden voor meelopers en jongelui die ‘toevallig’ op een verkeerde plaats zijn.”

Het schoolbestuur hoopt dan ook dat de jongeren uit Roosendaal afstand nemen van deze acties. “Laten we trots zijn op onze stad, respect tonen voor andere mensen en huisdieren en bezittingen. Natuurlijk heeft iedereen last van de corona maatregelen - de gemeente en burgemeester staan open voor ideeën van en voor jongeren om daarmee om te gaan.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief