Afbeelding

Stichting Carnaval Roosendaal presenteert: Hét Leutpakket

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Dat carnaval er komend jaar anders uit gaat zien, dat is een understatement. Maar, dat weerhoudt Stichting Carnaval Roosendaal er niet van om er tóch iets leuks van te maken. Daarom komt de stichting met een speciaal Tullepetaons pakket om de leut bij de mensen thuis te brengen. 

“Gezien de huidige situatie, zal carnaval een andere invulling krijgen”, vertelt Joep van Rijswijk namens de stichting. “Maar, we willen toch die beleving meegeven aan de mensen. Daarom hebben we speciale attributen laten maken voor in het Tullepetaons Leutpakket.” En bijzonder zijn die producten zeker. Denk bijvoorbeeld aan hét Carnavalsboek. “Dat is een echt naslagwerk over carnaval in België, Limburg én Brabant, met ook een hoofdstuk over Tullepetaonestad.” Daarnaast zijn er ook twee biertjes gemaakt speciaal voor dit pakket. “Een dubbel en een tripel. We noemen het het Veldtekenbiertje.”

Het pakket is verder gevuld met Tullepetaonse tulpenbollen, chocolade van Tosca, speculaasjes van Van den Bemd, een kleine Schrobbeler, een Tullepetaonse schort mét een Roosendaals recept én een speciaal ‘pinneke’. “We hebben hiervoor speciaal een pinneke laten maken. Die zijn enorm geliefd onder de verzamelaars en dit pinneke is alleen verkrijgbaar in dit pakket. We gaan deze producten dus niet ook nog los verkopen”, licht Van Rijswijk toe.

Zoals je kan zien is er vooral gekozen voor lokale ondernemers en producten. “Die sociale betrokkenheid vinden we enorm belangrijk. We laten de pakketten ook vullen door het Roosendaalse bedrijf Looma. Het is voor sommige ondernemers misschien een druppel op de gloeiende plaat, maar we gunnen ze toch dat extra stukje omzet. Daarnaast zorgt het voor onderlinge betrokkenheid en dat is in deze tijd enorm belangrijk.”

De pakketten kosten 33 euro en zijn te koop via www.leutpakket.nl. “Mensen kunnen tot en met 11 december een pakket bestellen. Ze krijgen in de mail een code die ze eventueel ook aan iemand cadeau kunnen doen onder de kerstboom.” Na 11 december worden de producten besteld en de pakketten samengesteld. “Op 23 januari gaan we een soort drive-in organiseren bij het RBC Stadion, waarbij mensen heel simpel hun pakket kunnen ophalen. Zo halen ze toch een stukje leut in huis.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief