Afbeelding
Foto: Christian Traets

Politie gaat preventief fouilleren in Langdonk en Kalsdonk

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Burgemeester Han van Midden heeft de politie toestemming gegeven om mensen in de wijken Langdonk en Kalsdonk preventief te fouilleren en vervoermiddelen en bagage te onderzoeken. Iedereen die zich op de openbare weg bevindt in deze wijken, kan vanaf vrijdagavond 18.00 uur gecontroleerd worden.

“De afgelopen twee dagen was relatief gezien rustig in Roosendaal. Zeker afgezet tegen de situatie in de dagen daarvoor”, stelt de burgemeester. Maar, met het weekend in het vooruitzicht is toch besloten om het preventief fouilleren toe te staan. “Preventief fouilleren is een ingrijpend besluit en zal alleen plaatsvinden zolang dat nodig is.”

De officier van justitie, politie en de burgemeester kunnen zich goed voorstellen dat niet iedereen het even prettig vindt om gefouilleerd te worden. “Wij vragen echter toch uw begrip en vriendelijke medewerking. Als u meewerkt aan preventief fouilleren, werkt u mee aan een veiliger en rustiger Roosendaal. En dat is iets waar we ons allemaal sterk voor willen maken.”

Het preventief fouilleren gebeurt ‘zonder aanzien des persoons’. Er hoeft dus geen verdenking te zijn van een strafbaar feit. De controles worden zorgvuldig uitgevoerd, waarbij corona-beschermingsmiddelen worden gebruikt. 

De controles richten zich met name op de wijken Langdonk en Kalsdonk omdat daar in het begin van deze week de meest incidenten plaatsvonden met zwaar (illegaal) vuurwerk. Als er situaties ontstaan waardoor het preventief fouilleren ook in andere wijken noodzakelijk blijkt, dan zullen de burgemeester en officier van justitie per direct daartoe besluiten. De politie voert deze controles met de grootste zorgvuldigheid uit.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief