Afbeelding
Foto: Sint Nicolaas Comité Roosendaal

Digitale Sinterklaasmusical valt goed in de smaak, behalve bij Facebook

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Dit jaar geen meezingende kinderen in de zaal van De Kring Roosendaal tijdens de Sinterklaasmusical. Vanwege de coronamaatregelen besloot Sint Nicolaas Comité Roosendaal om de voorstelling digitaal uit te zenden, zodat iedereen vanuit huis alsnog kon genieten van deze spannende en onwijs leuke musical. En dat viel goed in de smaak, behalve bij Facebook.

Lang geleden op een winternacht bedacht Sinterklaas het recept voor het ultieme Sinterklaasgevoel, een recept voor pepernoten. Tot overmaat van ramp belandt het pepernotenrecept in zee. De pieten kunnen nu geen pepernoten meer bakken, en niemand zal het Sinterklaasgevoel nog ervaren. Sinterklaas zou Sinterklaas niet zijn als hij al lang een oplossing hiervoor bedacht heeft. Maar wanneer dat op losse schroeven komt te staan zal pakjesavond niet meer door kunnen gaan. Of komt er nog hulp uit onverwachte hoek? Dat was in het kort het verhaal van de Sinterklaasmusical die dit jaar geregisseerd werd door Bram van Arendonk.

Toen bekend werd dat door de coronamaatregelen de normale voorstelling eigenlijk niet door kon gaan, besloot de organisatie in samenwerking met De Kring om de musical digitaal uit te zenden. Zo kon iedereen, jong en oud, rijk en arm, alsnog genieten van de Sinterklaasmusical. Om 15.00 uur ging de voorstelling van start op Facebook én op Youtube, maar vanwege het gebruik van zwarte Pieten besloot Facebook om de uitzending te stoppen op hun platform. Via Youtube konden de kijkers alsnog de voorstelling meekijken.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief