Voorzitter Tolbergcentrum: ‘We kunnen aan de slag’
Foto:

Voorzitter Tolbergcentrum: ‘We kunnen aan de slag’

ROOSENDAAL - De vergunningen zijn verleend en dat is goed nieuws voor de herontwikkeling van het Tolbergcentrum. Eind maart of begin april 2021 wordt gestart met de metamorfose van het wijkcentrum, tot grote vreugde van wethouder Cees Lok. “Ik woon zelf in de Tolberg en ik doe er graag mijn boodschappen, maar ik weet ook dat het gedateerd was. Dus het is enorm fijn dat het opgeknapt wordt.”


De grote kracht hierachter is WP Retail Invest, zij zijn sinds 2012 eigenaar van het Tolbergcentrum. “Sindsdien zijn we al bezig met de plannen voor een renovatie”, vertelt Roderik Lüschen. “We willen vierkante meters aan winkeloppervlakte toevoegen, want er ontbreken een aantal functies in het wijkcentrum. Daarnaast willen we de huidige ondernemers de kans bieden om uit te breiden én we willen het wijkcentrum afsluiten, zodat er geen fietsers of brommers meer doorheen rijden”, vat Lüschen samen.

Om dat te bewerkstelligen wordt de gymzaal verplaatst naar het pleintje tussen de Albert Heijn en de Bergspil. Daar komt op de begane grond ruimte voor winkels en daar bovenop komt de gymzaal. De huidige gymzaal wordt vervolgens gesloopt en maakt eveneens plek voor nieuwe winkelruimte. “We hebben nu ongeveer 4800 vierkante meter aan winkeloppervlakte en daar komt nog 1200 bij”, vertelt Lüschen. Verder worden de passages voorzien van nieuwe vloeren, nieuwe (afsluitbare) entrees en een nieuwe overkapping, waardoor er meer openheid en meer lichtinval ontstaat. “Aan de kant van Albert Heijn creëren we bovendien een sfeervol binnenplein met terrasjes als ontmoetingsplek voor bezoekers. Warme materialen en houten kaders rond de winkelpuien zorgen hierbij voor meer samenhang tussen de passages en het plein.”

De plannen zijn er al langer, maar hebben tijd nodig om ontwikkeld te worden. “We zijn nu ruim acht jaar bezig. Volgend jaar gaan we aan de slag en in de zomer van 2022 willen we alles opleveren, dan zijn we mooi tien jaar verder.” Vanuit WP Retail Invest wordt veel geïnvesteerd in de metamorfose. Hoeveel precies, dat kan Roderik Lüschen niet zeggen. “Daar gaat het wat ons betreft ook niet om. Wij geloven in de kracht van wijkcentra, waar mensen komen voor hun dagelijkse boodschappen. Niet alleen de supermarkt, maar ook versspecialisten zoals een kaasboer, een slagerij of denk bijvoorbeeld aan een drogist of bloemist.”

Dat kan Pieter Jan van Gurp, voorzitter van de winkeliersvereniging, alleen maar beamen. “Je komt niet naar Tolbergcentrum om te funshoppen. Dat doe je wel in de binnenstad of bij Designer Outlet Roosendaal. Het wijkcentrum is er voor je dagelijkse boodschappen. Het plan wat er nu ligt, sluit aan bij de wensen van de ondernemers. Hier krijg je gewoon een warm gevoel bij. Het resultaat is straks ‘top of the bill’, iets unieks in Roosendaal”, stelt de voorzitter.

En dat mag ook wel, stelt Roderik. “Het is een best zware tijd voor ondernemers. Ze moeten nog twee jaar volhouden, maar dan staat er iets moois en er is genoeg vraag vanuit de markt om die nieuwe winkels op te vullen. We hopen met deze investering ook dat de huidige ondernemers kansen zien om mee te liften op dat succes. Zo maken we er samen iets moois van.”

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief