Mevrouw Sep luistert met veel belangstelling naar de muziek uit de Wonderfoon.
Mevrouw Sep luistert met veel belangstelling naar de muziek uit de Wonderfoon. Foto: Fiksclub Roosendaal

Dagbesteding Helios krijgt Wonderfoon

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Jolanda Thielen en Henny Frijters, beiden Medewerker Dagbesteding, mochten op onlangs een Wonderfoon in ontvangst nemen: een omgebouwde telefoon, die oude liedjes laat horen als je de hoorn van de haak neemt.

Wonderfoons zijn een groot succes in verzorgingshuizen, want ze geven mensen met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) en dementie weer even letterlijk contact met vroeger en verlichten zo hun ontreddering, die in deze tijden van corona extra groot is. De Wonderfoons worden gebouwd door de Fiksclub van Stichting Transition Town Roosendaal.

Voorbeeld

Voor het uitzoeken van de honderd liedjes, die een Wonderfoon kan afspelen, had Jolanda een mooi voorbeeld. ‘Bij het Odensehuis, dat ook onder Groenhuysen valt, was ook al een Wonderfoon gebracht’, vertelt ze. ‘De liedjes van daar vielen ook enorm in de smaak bij onze deelnemers.’

Muzikale aanvulling

Op 23 november kwamen Frans Landsbergen en Sjaak Adriaanse van de Fiksclub de Wonderfoon overhandigen voor de deelnemers op Dagbesteding Helios, die enorm blij zijn met deze mooie muzikale aanvulling op hun dag.

Op zoek naar oude telefoons

De Fiksclub is voor dit project nog steeds op zoek naar oude telefoons, liefst het klassieke PTT-model T65 met een draaischijf, dat vroeger in elk huis te vinden was.

Heeft u nog zo’n oude telefoon? Neem dan contact op via info@ttroosendaal.nl of 0165-546557.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief