Emile van Loonpark met achterzijde gemeentehuis.
Emile van Loonpark met achterzijde gemeentehuis.

Oproep: Heb jij verhalen over Emile van Loon, Maria van Weel of dochter Maria van Loon?

Door: Redactie Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Museum Tongerlohuys en de bibliotheek werken samen aan een nieuw erfgoed project genaamd “Sterke verhalen”. In het nieuwe jaar gaan we met dit project erfgoedverhalen vertellen op locatie. In aanvulling op ons onderzoek zoeken we nog persoonlijke details die passen bij ons project.

Sinds 1 april 1984 is de bibliotheek gevestigd in het Emile van Loonhuis aan de Markt 54. Het statige herenhuis kent een indrukwekkende geschiedenis van rijke families, bouwheren, maar ook van tegenspoed en neergang.

1868-1935
Wij zijn op zoek naar verhalen uit de periode van 1868 tot 1935. En met name verhalen van dienstbodes, chauffeurs, huishoudelijk personeel, die bij de families Van Loon-Van Weel en Van Gilse-van Loon in dienst zijn geweest.
We beseffen, dat de generatie van toen er niet meer is, maar wellicht zijn er nog familieleden, die door overlevering of misschien dagboeken, brieven verhalen kunnen over hoe het er in die tijd aan toe ging.
U kunt uw verhalen/herinneringen en anekdotes over Emile van Loon en Maria van Weel en hun dochter Maria van Loon, eventueel vergezeld van foto’s inzenden aan: a.brouwers@bibliotheekwb.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief