Afbeelding
Foto: Luc van LeeuweLuc van Leeuwe/www.lucvanleeuwe.com

Stichting Carnaval Roosendaal: ‘Alle fysieke activiteiten worden afgelast’

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Alle fysieke activiteiten voorafgaand en tijdens de hoogtijdagen van carnaval 2021 worden afgelast. Dat heeft Stichting Carnaval Roosendaal donderdag officieel bekendgemaakt na overleg met de gemeente Roosendaal.

In september maakte de stichting nog bekend dat vooral de grotere evenementen zoals de optocht, de otobusrellie en het priense swaree niet door konden gaan. “We hebben toen ook aangegeven dat we gingen kijken welke evenementen nog wel door zouden kunnen gaan c.q. welke alternatieven er eventueel mogelijk zijn.”

De afgelopen maanden is er, samen met de gemeente, hard gewerkt aan het op poten zetten van een mooi alternatief evenement. “Echter was dit evenement wel gebaseerd op het feit dat het virus een stapje terug zou doen en dat er wat meer vrijheden zouden zijn dan op dit moment het geval is. Helaas zijn we wereldwijd en dus ook in Tullepetaonestad nog steeds in de ban van het coronavirus.”

Vooralsnog wordt er tijdens carnaval slechts één uitzondering gemaakt en dat is voor de verkoopdag en de verspreiding van de Kwakkelkraant. “Details hierover werken we verder uit en kunt u na de feestdagen vinden op onze website en de diverse social media kanalen.”

De komende tijd gaat de stichting zich beraden op digitale manieren om het carnavalsfeest toch bij de mensen thuis te brengen. “We zijn onder meer bezig met het maken van een aantal uitzendingen voor Tullepetaon.tv”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief