Afbeelding
Archieffoto

Bravis stelt alle niet-acute operaties uit: Geen bericht? Dan gaat de afspraak wel door

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Het Bravis ziekenhuis geeft gehoor aan de oproep van Minister Van Ark voor Medische Zorg en stelt alle niet-acute operaties vanaf 27 december uit. Daarmee wil het ziekenhuis capaciteit in bedden en personeel vrijmaken die nodig is om de instroom van coronapatiënten op te vangen. Alle acute en oncologische ingrepen gaan door, evenals de spreekuren in het ziekenhuis.

Het Bravis ziekenhuis volgt daarmee de regionale en landelijke afspraken. Minister Van Ark voor Medische Zorg heeft namelijk tot opschorting van de niet-urgente zorg besloten om de acute en kritiek planbare zorg te kunnen garanderen. De druk op de ziekenhuizen loopt op door het stijgend aantal coronapatiënten. Bovendien kampen de ziekenhuizen door de hoge werkdruk en besmettingen onder personeel met een hoog ziekteverzuim.

De patiënten waarvan de operatie moet worden uitgesteld krijgen altijd bericht van het Bravis ziekenhuis. U hoeft dus niet zelf contact op te nemen met het ziekenhuis. Uw afspraak blijft onveranderd, tenzij u van Bravis bericht krijgt.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief