Geen snelheidsremmers in Van Gilselaan: ‘Verkeersprobleem is niet eenvoudig op te lossen’
Foto: Google Maps

Geen snelheidsremmers in Van Gilselaan: ‘Verkeersprobleem is niet eenvoudig op te lossen’

ROOSENDAAL - Er komen geen hogere drempels om de verkeerssnelheid in de Van Gilselaan terug te dringen. Dat laat het gemeentebestuur weten op vragen van Burger Belangen Roosendaal.


De gemeente laat weten op de hoogte te zijn van de problematiek. “Uit de eerste gesprekken met inwoners bij Roosendaal spreekt, Roosendaal doet komt de verkeersonveiligheid in diverse delen van de wijk duidelijk naar voren. Zo ook het hardrijden in de Van Gilselaan.”

In de periode 2014 tot en met 2019 hebben er echter ‘maar’ drie ongevallen plaatsgevonden, allen zonder letselschade. “Deze informatie en snelheidsmetingen (85% rijdt niet harder dan 39 km/u) geven geen directe aanleiding om op de Van Gilselaan aanvullende maatregelen te nemen.”

Het verhogen van de drempels is volgens het college dan ook geen oplossing. “Het hoger maken kan leiden tot trillingen en geluidsoverlast en zelfs tot schade aan voertuigen. Tijdens de gesprekken wordt door wijkbewoners de verkeersproblematiek ook gerelateerd aan de drugsoverlast in de wijk. Verkeersoverlast is dus niet eenvoudig op te lossen.”

Wel heeft de gemeente extra herhalingsborden van 30km/u geplaatst en er komt een ‘smiley’ te hangen die aangeeft of je te hard rijdt. “We wachten daarnaast graag de verdere gesprekken met Roosendaal spreekt, Roosendaal doet af. Door het verkrijgen van een beter beeld van de problematiek en door ervaringen van inwoners mee te wegen, gaan we samen met partners (waaronder politie) en inwoners op zoek naar passende oplossingen.”

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief